BIY AD

26 Kasım 2010 Cuma

Eurocup: Beşiktaş:63 - Partizan:71

Beşiktaş evinde ağırladığı grup lideri Partizan'a diş geçiremedi. Maça iyi başlayan Partizan, 1-11'lik seriyle başlayıp, ilk çeyreği 12-23 önde kapadı. İkinci çeyreğin ortalarından itibaren bir ivme yakalayan Beşiktaş, 16-31'lik skordan sonra devrenin bitimine kısa bir süre kala öne de geçti ama Jankovic'in üçlüğü ile Partizan devreye 35-36 önde girdi. İkinci yarı, Partizan adına olan sayıların tamamı Sheena Moore'ye ait 4-13'lük bir seriyle başladı ve fark tekrar çift hanelere yükseldi. Çeyreğin son anlarında Kelly Santos ve Yasemin Horasan'ın turnikeleriyle farkı bir nebze eriten Beşiktaş, final çeyreğine 44-53 geride girdi. Partizan'ın ilk bölümlerdeki başarılı hücumları ile fark 15'e kadar yükselse de Beşiktaş oyundan kopmadı. Son bir dakikaya girilirken, farkı 3'e kadar indiren Beşiktaş, Esra Şencebe'nin top kaybı ve Milica Dabovic'e kaçırdığı serbest atışın ribaundının verilmesiyle kendi ipini çekmiş oldu. Son dakika içinde kendilerine yapılan taktik faulleri iyi değerlendiren Partizan, maçtan 63-71 galip ayrıldı ve grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Beşiktaş ise 3. maçında 2. kez mağlup oldu.


Beşiktaş'ın attığı 63 sayının 40'ı üç yabancısından geldi, Izi 21 sayıyla bu konuda takımının yine en başarılısı olmayı başardı. Eğer 4. yabancı kadroya dahil edilseydi şu maç ve hatta deplasmandaki Partizan maçı da kazanılabilirdi. Erkek takımında Iverson'un, futbol takımında Guti ve Quaresma'nın oynadığı bir camiada 4. yabancıya bütçe ayrılamadığına kimse ikna edemez beni. Sadece 4. yabancı değil, Eurocup'ı kazanmak için 5 yabancı da kadroda bulundurulabilirdi. Tabii mevcut kadronun da karşılığı bu olmamalıydı ama Beşiktaş'ın da Galatasaray gibi, mevcut potansiyelini de sahaya koyamadığını görüyoruz. Haftaya Yunanistan'a gidecek Beşiktaş, gruptaki son maçında Aris'in konuğu olacak. Bu maçı kazanmak zorundalar, gruptan çıkmak için. Eurocup'ın 2 takımlı grupları, mağlubiyet halinde de Beşiktaş'ı üst turda görmemizi sağlayabilir ama hesaplar çok kafa karıştırıcı, o yüzden yenip direk kalifiye olmaları gerekiyor.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Esra Şencebe 7 (5 ribaund), Esra Erden (3 ribaund), Nilay Kartaltepe 5 (3 ribaund-3 asist), Iziane Marques 21 (4 ribaund- 6 asist), Tuğba Taşçı 3 (1 asist), Yasemin Horasan 4 (3 ribaund-1 asist), Melike Bakırcıoğlu 3 (1 asist), Kelly Santos 11 (9 ribaund), Iveta Salkauske 8 (6 ribaund-1 asist), Ayşe Cora 1 (1 ribaund)

ZKK PARTIZAN GALENIKA: Mirjana Beronja (1 ribaund-2 asist), Jasmine Stone 4 (5 ribaund), Dajana Butulija 14 (5 ribaund-4 asist), Jelena Radic 2 (2 ribaund-1 asist), Dunja Prcic 7 (2 ribaund-3 asist), Jelena Dangubic 6 (1 ribaund-1 asist), Jefimija Karakasevic 4 (10 ribaund-1 asist), Bojana Jankovic 6 (1 ribaund-1 asist), Sheena Moore 19 (4 ribaund-1 asist), Milica Dabovic 9 (3 ribaund-3 asist)

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

iziana marques' i iyi tutan takım beşiktaşı yener(diğer oyuncular maç kazandıracak düzeyde scor üretemiyorlar) bilmeyen varsa öğrensin....bizim koç gibi bazı işbilmezler bunu göremezse tabiki sıkıntı yaşanır...