BIY AD

6 Kasım 2010 Cumartesi

Penny'den Diana'ya

Euroleague'in ikinci haftasında da 'Haftanın En İyi Oyuncusu' bir Fenerbahçeli oldu. Haftanın karşılaşmaları sonunda verimlilik puanı en yüksek olan oyuncuya giden bu ödül, geçtiğimiz hafta Penny Taylor'a gitmişti. Gospic karşısındaki başarılı performansı ile Diana Taurasi, 2. haftanın en iyi oyuncusu olmayı başardı.

Verimlilik puanının nasıl hesaplandığını, Taurasi'nin istatistikleri üzerinden bir hatırlayalım; (34 sayı + 5 ribaund + 7 asist + 0 blok + 3 top çalma) - [(21 saha içi denemesi - 13 isabet) + (5 serbest atış denemesi - 5 isabet) + 0 top kaybı] = 41 Puan. Taurasi 41 puanla ilk sırada yer alırken, 39 verimlilik puanındaki Isabelle Yocoubou-Dehoui (Beretta-Famila) ikinci, Ros Casares'ten Rebekkah Brunson 29 puanla 3. oldu.

Nevriye Yılmaz, Penny Taylor ve Diana Taurasi'nin özellikle hücumdaki çok etkili performansları Fenerbahçe'nin en büyük itici gücü. Bu üçlü, FIBA'nın internet sitesi tarafından kendilerine yapılan 'Big Three' yakıştırmasını ne kadar hak ettiklerini her maç sonrasında performansları ile kanıtlıyorlar. 

Hiç yorum yok: