BIY AD

14 Kasım 2010 Pazar

Maç Günü: Beşiktaş - Galatasaray

Galatasaray ligde şu ana kadarki en zorlu maçına çıkacak. Yenilenen Beşiktaş'ta, geçtiğimiz yıl Galatasaray forması giyen 3 isim var. Bunlardan Yasemin Horasan cezalı olduğu için forma giyemeyecekken, Nilay Kartaltepe ve Esra Şencebe bir resmi maçta ilk kez giyecekler siyah-beyaz yeni formalarını Galatasaray'a karşı. Sezon öncesi hazırlık sürecinde takımlar iki kez karşılaşmış, Akatlar'da oynanan maçı 57-56 Beşiktaş, Florya'da oynanan maçı da 67-61 ekibimiz kazanmıştı.

Bu sezon ikisi ligde, ikisi de Eurocup'ta olmak üzere 4 resmi maça çıkan Beşiktaş, her iki organizasyonda da iç saha maçlarını kazanıp, deplasmanlardan mağlubiyetle ayrıldı. Ligde 19.5 sayı-7 ribaund-2.5 asist ile Kelly Santos, Eurocup'ta da 16.5 sayı-3 ribaund-1.5 asist ortalamalarıyla takımın diğer Brezilyalı'sı Iziane Castro Marques dikkat çekiyor. Yasemin'in olmadığı pota altında Kelly Santos'un yardımcıları Iveta Salkauske ve Melike Bakırcıoğlu olacak. Big Syl'e bir selam gönderelim, onun üzerinden oynamanın takımı çok rahatlatacağı bir maç. Faul problemine sokarsa Santos-Salkauske ikilisinden birini, maçın kilidi çözülmüş olur büyük ölçüde. Izi çok değerli bir oyuncu, WNBA ve Dünya Şampiyonası yazılarında sıkça ön plana çıkardık bunu. Tuğba Palazoğlu'na çok iş düşecek onun savunmasında, rakibini ritm bulmasını engellemesi gerekiyor.

Galatasaray'ın ligin ilk haftasında kazandığı avantajı kaybetmemesi adına, bu tarz deplasmanlarda sorunsuz çıkması gerekiyor. Bir derbi, bir deplasman ve rakibin de Beşiktaş olmasıyla zor bir maç tabii ki, ama kazanmamız lazım. Başarılar Sarayın Sultanları.

Beşiktaş - Galatasaray
14 Kasım, Pazar
Akatlar 15:30
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: