BIY AD

17 Kasım 2010 Çarşamba

Maç Günü: Halcon Avenida - Galatasaray

Euroleague'deki 4. maçında Galatasaray'ın rakibi, grubun yenilgisiz lideri Halcon Avenida olacak.Dün yaptığımız kısa hatırlatmada İspanya Ligi'nde de lider olduklarını söylemiştik. Ligde ve Avrupa'da oynadıkları 11 maçı da kazanarak çok formda geliyorlar karşımıza. Üst düzey formlarının yanında kadro yapılarıyla da Galatasaray'a ters gelecek olmaları maçın en can sıkıcı yanı.

En formda oyuncumuz Fowles'ın karşısındaki de Souza-Lyttle ikilisinden bahsettik, Alba Torrens gibi çok uzun bir guardın varlığı da düşündürüyor. Bunları başka başlıklar altında dile getirmiştik yakın zamanlarda. Rakibimizin istatistik liderlerine bakarsak; ligde Sancho Lyttle (13.7 sayı-7.9 ribaund), Erika de Souza (11.1 sayı-8.4 rib.), Anna Montanana (6.9 sayı-4 asist), Euroleague'de de Alba Torrens (16 sayı), Lyttle (8.3 ribaund), Silvia Dominguez (4 asist) dikkat çeken oyuncular. Belçikalı tecrübeli Anke De Mont, Avustralya Milli Takım oyuncusu Belinda Snell ve yazın U20 Avrupa Şampiyonası'nın en iyi 5'ine seçilen Marta Xargay Halcon'un diğer etkili silahları. İspanyol ekibi 2009'da kendi şehirleri olan Salamanca'da düzenlenen Final-Four organizasyonunda final oynamış ve ikincilikle ayrılmıştı. O dönemden çok etkili bir taraftarları olduğunu hatırlıyoruz. Fotoğrafı da özellikle final maçından seçtim o yüzden.

Kesinlikle çok zor bir maç olacak, Spartak maçında gereksiz bir havaya girip sonrasında fazlaca bir yıkıntı yaşamıştık, aynı hataya düşmeye gerek yok açıkçası. Eğer kazanırlarsa büyük bir galibiyet alacaklarının bilincinde oynamaları ve Spartak karşısındaki yenilgi değil de düştüğümüz kötü durumun asıl üzüldüğümüz şey olduğunu bilip de oynarsa Sarayın Sultanları bize yeter. Bu arada Halcon'un hafta sonu Ros Casares maçı var ligde, iki takımdan biri namağlup ünvanını yitirecek o maçın ardından. Biraz karamsar konuştuk ama maça iyi başlayıp onları bocalatırsak ve Işıl-Seimone-Fowles üçlüsü sahaya en iyilerini koyarlarsa neden olmasın? Başarılar Sarayın Sultanları.

Halcon Avenida - Galatasaray
17 Kasım, Çarşamba
Pabellon Wurzburg 21:30
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: