BIY AD

24 Kasım 2010 Çarşamba

Rusya'yı Sıcak Denizlerden Atma Politikası*

UMMC Ekaterinburg - Fenerbahçe
B Grubu'nun zirvesinde mağlubiyetsiz yer alan iki ekip, bugün birbirlerine rakip oluyorlar. İki takım da bu seneki en zorlu maçına çıkacaklar, Ekaterinburg'da hamile olduğu söylenen Ann Wauters bir süredir oynamıyor. Bu söylenti gerçekse bugün de oynaması imkansız, takımın oyun kurucusu Celine Dumerc de sakattı ama oynayabilecek duruma gelmesi kötü haber Fenerbahçe için. Wauters hariç eksik olmayacak gibi Rus ekibinde. UMMC Ekaterinburg, Rus Ligi'nde de yenilgisiz liderliğini sürdürüyor.

Yaygın görüş Diana Taurasi'nin dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olduğu yönünde. Buna karşı çıkabilecek birkaç isimden birinin UMMC forması giymesi bile maçın keyfini katlayacak. Cappie Pondexter-Fenerbahçe ve Cappie Pondexter-Diana Taurasi&Penny Taylor karşılaşmalarının özel manalar içereceği kesin. Hele ki WNBA'deki ilk karşılaşmalarında yaşananlar hafızalarımızdaki tazeliğini korurken. TSİ 16:00'da başlayacak maç FB TV'den yayınlanacak.

Spartak Moskova - Halcon Avenida
C Grubu'na çok iyi bir başlangıç yapan Halcon, Spartak da dahil en yakın rakiplerine 2'şer galibiyet fark atmış durumda. Bir harika maçın da Moskova'da oynanacağı kesin. Halcon eğer bu maçı kazanabilirse gruptan namağlup çıkmak adına en önemli adımını atmış olacak. Spartak ise kötü başladığı Avrupa sezonunda, karizmasını ve Moskova'daki yenilmezlik serisini devam ettirebilmek için bu maçı kesinlikle kazanmalı. Galatasaray'ın da içinde bulunduğu C Grubu'nun iki favorisi TSİ 17:00'de karşı karşıya gelecek.


*Son senelerde Kupa 1'in en büyük favorileri olup, galibiyet sayılarıyla zirveye kurulan Ruslar, Akdeniz ülkelerinin takımlarınca büyük tehdit altında bu sene. Daha net konuşmak için bu geceki sonuçları beklemek gerekecek ama Avrupa'daki hayalleri UMMC ve Spartak karşısında defalarca yıkılan Halcon, Ros Casares ve Fenerbahçe, Rus hakimiyetini bitirmek istiyor.

Hiç yorum yok: