BIY AD

3 Kasım 2010 Çarşamba

Maç Günü: Spartak Moskova - Galatasaray

Galatasaray, sezonun şu ana kadarki en önemli maçına çıkacak bu akşam. FIBA tarafından da haftanın maçı seçildi Spartak-Galatasaray maçı. Durum böyle olunca, biz de daha iyi hazırlandık ve önceki maçlara göre biraz daha ayrıntılı bir maç öncesi yazısı yazdık. Büyük heyecanla beklediğimiz bu maçtan önce rakibimizin kadrosunu, eşleşmeleri, artıları-eksileri böyle çizdik zihnimizde:

E.Prince-I.Korstin-N.Quinn-L.Jackson-I.Osipova beşine takviye Milovanovic ve Jekabsone-Zogota'dan gelecek, dar bir rotasyonla oynayacaklar yani. Özellikle oyun kurucu pozisyonunda, asli mevkisi burası olmayan Epiphanny Prince yalnız kalacak. Deliciliği yüksek, konsantrasyonu oyunu kurmaktan çok kendi skorunu üretmeye yönelen bir guard, Işıl'ın bire birlerde onun hevesini kırması çok önemli 1 numarada. Ligdeki son maçta 33 yaşındaki Becky, oyundan hiç çıkmadan üstünlüğünü hissettirdi Prince'ye karşı.

Korstin, Quinn, Jekabsone rotasyonunun karşısında Tuğba, Hodges ve Seimone olacak ilk etapta, eğer gerekirse Ceyda ile Gülşah da kullanılabilir. Spartak'ın üçlüsünde özellikle Jekabsone'nin dış atışlarına dikkat. Tuğba'nın kelepçeyi vurması, Korstin-Jekabsone ikilisinden hangisi karşısındaysa nefes aldırmaması lazım. Eğer Seimone özlediğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz performansında olursa, savunmaya daha çok ihtiyaç olan taraf Ruslar olur bu bölgede.

LJ ve Osipova genç Sırp Milovanovic ile desteklenecek pota altında. Yine Nadezhda maçından örnek vereceğiz; Verameyenka ve Tina Charles ikilisi toplam 37 sayı ürettiler uzun pozisyonunda. Biri WNBA'in 'Yeni Fowles'ı', diğeri de Avrupa'nın yükselen değerlerinden Verameyenka 37'er dakika civarı sahada kaldılar pazar günü Spartak karşısında. Fowles'ı LJ'in karşısına koyar peşinden dışarıya yollarsak, içeride Osipova; Bahar'ı da, Campbell'ı da 'yorar'. Nadezhda'nın yaptığını yapıp, Gintare ve Fowles ile daha sağlam durabiliriz savunmada. Şu ana kadar birlikte hiç oynamadılar, bir sürpriz olursa rakibi de şaşırtabiliriz. Hücumdayken, her topu Fowles üzerinden oynasak yeridir bugün. Sylvia moral bozar, sabırla işlemek lazım onu.
Spartak'ın 7 oyuncusunu yazdık ama Sokolovskaya, Petrovic, Vieru gibi başka silahları da var. Fakat oyun rahatlamazsa çok süre alacaklarını düşünmüyorum. Pokey Chatman'i az çok tanıyoruz, Spartak onun liderliğinde geçtiğimiz sene namağlup şampiyon olmuş olabilir ama lider gerçekten o muydu? Tamamen Diana Taurasi'nin üzerine yıktığı oyunda, Fowles'ı, Bird'ü, McCarville'i, Jekabsone'i, Korstin'i ve diğer yıldızları figüran haline getirdi. Eğer Diana'sız Spartak, sezona buhranla başladıysa sorumlusu Chatman'in geçtiğimiz seneki anlayışıdır. Avrupa'nın ve dünyanın kendi mevkilerindeki belki de en iyi oyuncuları medya karşısında kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar sürekli. Bu maçla başlayarak sezonluk planlarını Lauren Jackson üzerine kurduysa bu sene de işi zor Spartak'ın, özellikle bu gece. Çünkü LJ çok hazır gözükmedi 3 gün önce, bu sezon Spartak formasıyla çıktığı ilk maçta.

Spartak şu anda güçlü, Sue Bird ve Karpunina dönünce daha güçlü olacaklar, zihinsel problemleri de silerlerse tekrar en güçlü de olabilirler. İki önemli eksiğin olduğu ve bir geçiş dönemi yaşayan Spartak en yenilebilecek halde. Bu fırsatı kaçırmayıp unutulmaz bir galibiyet ile gruptaki tüm dengeleri alt üst edebiliriz. Son üç "Maç Günü" yazımızda dediğimiz gibi; 'Galatasaray'ın her şartta kazanması gereken bir maç' diyemiyoruz ama Galatasaray'ın 40 dakika savaşması ve vazgeçmemesi gereken bir maç. Galibiyet ile dönüp bizi havalara uçurabilirsiniz, tüm kalbimiz sizinle kızlar!

Euroleague C Grubu
(Spartak ile ilgili ilk analiz)
Nadezhda Maçından İstatistikler
Soğuk Bize Yaramıyor
Spartak Moskova - Galatasaray
3 Kasım, Çarşamba
Vidnoje Sports Centre 19:00
Yayın: GS TV, Eurosport2

Hiç yorum yok: