BIY AD

9 Kasım 2010 Salı

TKBL'de Olan Biten

Oynanan 3 haftanın sonunda, sıralamaya ve ekiplerimize kısa kısa değinmek istedik. Renkler; playoff ve küme düşme çizgisini işaretliyor, 9. ve 10. sıradaki ekipler normal sezonla birlikte ligi tamamlıyor. Renkler ve hatta sıralandırma şu anda yanıltıcı olabilir ama hatırlatma amaçlı yaptık. İlk yarıyı ilk 8'de tamamlayan takımların Türkiye Kupası'na katılacağını hatırlatalım.

1. Galatasaray (3-0):
Oynanan üç haftanın sonunda lideriğe oturan Galatasaray, (eksik maçı olan Samsun ve Beşiktaş'ı saymazsak) ligin en çok sayı atan ve en az sayı yiyen takımı oldu. Lige şanslı bir fikstür ile başlayan ekibimiz, bunun da avantajını kullandı ama işlerin %100 yolunda olduğunu da söyleyemeyiz şimdilik. Gelecek 5 hafta (Beşiktaş (D), Botaş, Fenerbahçe (D), Tarsus, Samsun (D)) zorlu bir maç trafiğine girecek Sultanların, ilk 3 haftakine nazaran bu 5 haftadaki duruşu daha net bir tablo çizecek.

2. Botaş (3-0):
Botaş'ın fikstürü de iyi bir başlangıca uygundu ama ilk hafta Tarsus'u deplasmanda yenmeleri bunun önünü açtı. Geçtiğimiz seneye kötü başlayan Adana ekibi, kimyasını iyi ayarladığı takımı ile bu sezon çok daha iddialı. Genç-tecrübeli, savunma-hücum oyuncularını iyi kullanan Olcay Orak'ın takımında, Jolene Anderson, Megan Frazee, Whitney Boddie ve kaptan Burcu Uzun öne çıkan isimler. 

3. Ceyhan Belediye (3-0):
Ceyhan adına; ilk hafta birinci dereceden rakipleri Mersin karşısında alınan galibiyet güzeldi. Burhaniye deplasmanından da farklı bir galibiyetle dönmek de moralleri iyice yükseltti. Son maçta Beşiktaş'ı yenmeleri ise bu üç haftalık performansın taçlanması oldu. Ceyhan için ligin ilk dördüne girmek yüksek bir hedef, buna karşın ilk 3 haftanın sonunda asıl rakiplerine 2'şer, 3'er galibiyet fark atmış durumda. Julie Mc Bride'in performansının da altını çizelim, harika bir başlangıç yaptı bu sezona.

4. Panküp Kayseri (2-1):
Lige Fenerbahçe galibiyetiyle başlayınca Kayseri, bütün ilgiyi üzerine çekmişti. Bu hafta Tarsus'ta alınan mağlubiyet hızlarını biraz kesti. Fakat bu bir deplasman mağlubiyeti olduğu için kaybedilmiş bir şey yok Panküp adına. Kaliteli kadrolarıyla özellikle ligin ilk yarısını yüksek bir sırada tamamlayacaklarına inanıyorum. Bir de rahat maçlar oynasalar da kadrolarındaki genç isimlere süre şansı gelse diye bekliyoruz. Başta VJ olmak üzere; VJ, Pringle, Sanford üçlüsüne saygılarımızı iletmeden bitirmeyelim Panküp'ü.

5. Fenerbahçe (2-1):
Bir önceki sezonu namağlup kapadıktan sonra, bu ünvanı ilk hafta Kayseri'de bırakan sarı-lacivertliler ligde oynadıkları diğer iki maçı kazandılar. Hatta bu süreçte oynadıkları 2 Euroleague maçından da galibiyetle ayrıldılar ama Fenerbahçe'de de her şeyin yolunda olduğunu söyleyemiyoruz. Maç içinde yaşadıkları büyük dalgalanmalar ve savunma zafiyetleri göze batıyor. Penny Taylor ve Nevriye'nin de sezona iyi başladıklarını görüyoruz ama Taurasi son maçlarda sazı tam anlamıyla eline aldı. Savunmada da hücumda da o başlamadan Fenerbahçe de başlayamıyor.

6. İstanbul Üniversitesi (1-2):
Üniversite'nin ligde üst sıralardan çok üst düzey oyuncu yetiştirme hedefi olduğunu biliyoruz yıllardır. Milli takımlar ve ligin büyüklerinde İÜSBK'den yetişen birçok oyuncunun varlığını biliyoruz. Mevcut kadroda da Mehtap Gezer, Bahar Yapar, Simay Karaman ve Yelda Kavazoğlu gibi A ve Ümit Milli oyuncular bulunuyor. Bu sene ligde tehlike yaşayacaklarını zannetmiyorum, o yüzden milli oyuncuların gelişimi her şeyden önemli İstanbul Üniversitesi'nde.

7. Tarsus Belediye (1-2):
Genç bir yerli rotasyonu ve WNBA'in birinci kalite olmasa da tecrübeli oyunlarıyla kadrosunu oluşturan Tarsus Belediye, lige istediği gibi başlayamadı. Ama fikstürü düşmanı yapsa, en fazla 4. haftaya da Galatasaray maçı koyardı. Zorlu rakiplere karşı 2'de 0 ile başladıktan sonra, Panküp karşısında ayağa kalkabilmeleri önemliydi. İlerleyen haftalarda galibiyet serisi yakalamaları muhtemeldir. Çift haneli bir sayı ortalaması yakalayan Kübra'nın yanı sıra, Dominique Canty ve Plenette Pierson takımın öne çıkan isimleri.

8. Alanya Belediye (1-2):
Alanya bu hafta, Mersin'i yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı, ligin iki yeni ekibinin karşılaşacağı Burhaniye-Alanya maçı her iki takım için de çok önemli. Alanya bu maçı kazanırsa, baya nefeslenmiş olur. Ligdeki 3. sezonunu geçiren, Galatasaray forması da giymiş Crystal Smith takımın sürükleyici gücü konumunda. Küme düşmemek için, özellikle diğer yabancıların da Smith'e ayak uydurması çok önemli.

9. Beşiktaş (1-1):
Beşiktaş eksik maçının da olmasıyla baya gerilerde gözüküyor şimdilik. Bu yanıltıcı olabilir ama yine de Ceyhan mağlubiyeti kabul edilemez onlar adına. Geçtiğimiz senelerde bu tarz sürprizlerine açıktık Beşiktaş'ın ama bu sezona daha iddialı başlayan siyah-beyazlıların böyle duraksamalar yaşamamaları gerekiyor artık. Geçen yazımızda da değinmiştik, Beşiktaş 3 yabancıyla oynuyor hala. O hakkın kullanılması ve yeni transferlerin takıma adapte olmasıyla daha iyi bir Beşiktaş izleyeceğimiz kesin ama en üst seviye için yeterli değil kadro bu sene de.

10. Mersin BŞB (0-3):
Lige o kadar çok oyuncusunu kaybederek başladı ki Mersin, gelen oyuncuların bu isimleri telafi edemeyeceği de bu kadar açıkken sert bir düşüş yaşayacaklarını haykırdılar. Her şeye rağmen Alanya mağlubiyeti çok ağır oldu. Çok ışık vermeyen kadronun nasıl ayağa kalkabileceği, hedefinin ne olduğu merak edilen sorular. Bir de geçen sene her şey yolunda giderken yapılan açıklamalar akla gelince, üzüyor Mersin'in şu hali.

11. Burhaniye Belediye (0-3):
Ligin 4. haftasına gireceğiz, daha çok maç var ama Burhaniye evinde oynadığı Alanya maçını kazanamazsa kaderini kabullenmek zorunda kalır sonraki haftalar için. Takımın sayı, ribaund, asist, blok ve top çalma lideri tek bir oyuncu olunca, Allyson Hardy dışındakiler ne yapıyor diye düşünüyor insan. 9 kişilik kadro da 8 oyuncu ciddi süreler alıyor ama kalite ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Kolaylıklar diliyoruz Burhaniye'ye.

12. Samsun Basket (0-2)
Bir şanssız takım da Samsun, önce Beşiktaş maçları salondaki aksaklık yüzünden oynanamadı. Sonrasında gelen Botaş deplasmanı ve Fenerbahçe maçı onları ligin son sırasına itti 3. haftanın ardından. Önümüzdeki iki haftada da zor maçları var Samsun'un ama elbet açılıp, yukarılara tırmanmaya başlayacaktır Karadeniz temsilcisi. Gülşah Akkaya gibi bir hücum gücü, Nazlı Güler gibi savunmacı, devşirme oyuncu Makbule Amachree ve yabancılarıyla playoff için yapacakları zıplamayı bekliyoruz.

Hiç yorum yok: