BIY AD

17 Kasım 2010 Çarşamba

Huskies NCAA Rekoruna Koşuyor

NCAA'in 1 ve 2 numaralı takımlarının karşılaşması gerçekten harika bir mücadeleye sahne oldu. İlk yarı sonlarından beri canlı izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum, arşivlik bir maçtı çünkü. Baylor iyi başlayan taraftı ama devre sonlarına doğru UConn liderliği aldı, ikinci yarının başlarında farkı 15'e kadar da yükseltti. Maya Moore ve Tiffany Hayes'in çok etkili olduğu bu dönemde Brittney Griner ortadan kaybolmuştu. Acaba çok mu abarttık derken öyle bir geri dönüş yaptı ki Griner, ilk kez canlı izlediğim şu maçta unutulmaz bir iz bıraktı. 15 sayı geriye düşen Baylor, bitime 7 dakika kala 8 sayı öne geçti. Odyssey Sims de etkili bir performans gösterdi bu anlarda Griner'la birlikte. Salondaki herkesin yüzü asılmıştı bu dakikalarda, maçı izlemeye gelen eski Huskies oyuncuları Swin Cash ve Sue Bird de dahil ama Maya Moore büyünün bozulmasına izin vermedi. Basket faul ile ateşlediği takımı çok zorlansa da 65-64 ile maçı kazandı.

Bu UConn'un aldığı üst üste 80. galibiyet oldu. NCAA tarihinin en başarılı 2. takımı konumundalar bu dalda. En iyisi ise UCLA erkek takımının 70'lerde yakaladığı 88 maçlık seri. Eğer bir bocalama yaşamadan önlerindeki 9 maçı da kazanırlarsa, NCAA tarihinin üst üste en çok galibiyet alan takımı olacaklar. Bugün de kaybetmedilerse önleri açıktır, çünkü bir ara ciddi bir şekilde dağılmış gereksiz dış atışlarla potayı dövüyorlardı. Maya olaya el koyana kadar tabii ki.

Maya Moore'u da kendi yaş seviyesinde ilk kez seyrettim. İnanılmaz bir oyuncu, her şeyi yapabiliyor sahada. Tarif etmek imkansız, çünkü benzediği hiç kimse yok ama illa bir benzetme yapacak olursak bir Taurasi-Catchings sentezi diyebiliriz. Yalnız, NCAA için çok güçlü, tecrübeli, yetenekli ve öz güven sahibi olması onu profesyonel kariyerinin ilk dönemlerinde zorlayabilir. Maçı 30 sayı-7 ribaund-2 asist-6 top çalma-1 blok ile tamamladı. Benzer şeyleri Griner için de söyleyebiliriz, o da pota altında kusursuz bir bitirici, savunmada da bir o kadar yıldırıcı ama sahadaki herkesten bir kafa uzun neredeyse. Vücut teması kurmasına gerek kalmaksızın yaptığı bloklar bu avantajını çok net ortaya koydu bugün. 2.03'lük bir oyuncu için fazla ince ama bunu hızıyla sıkıntı olmaktan çıkarıyor. WNBA'de oynarken de hızlı ayakları, onu şimdiki kadar başarılı kılacak mı göreceğiz. Bu maçın ardından Brittney Griner'ın istatistikleri de şu şekilde: 19 sayı-7 ribaund-1 top çalma-9 blok. Maya da, Brittney de bu lig için fazlalar, rekabetsizlik şimdileri için çılgın istatistikler olarak geri dönüyor. Umarım bu iki harika kız, profesyonel kariyerlerinde de çizgilerini korurlar. Şu maçı, bir WNBA final maçı heyecanıyla izlettiren yeteneklerini, tüm dünyaya göstermeleri gerekiyor çünkü.

Hiç yorum yok: