BIY AD

8 Kasım 2010 Pazartesi

TKBL'de 3. Hafta Tamamlandı


Ceyhan Belediye:70 - Beşiktaş:65
Ceyhan lige yaptığı iyi başlangıcı, şu ana kadar çıktığı en zor rakip olan Beşiktaş'a karşı da sürdürdü. Siyah-beyazlılar 11 sayı geride kapadıkları ilk yarının ardından, rüzgarı arkalarına alıp son çeyreğin ortalarında öne geçmeyi başarmıştı ama Ayşe Dilek'in hem dış atışlardaki hem de serbest atışlardaki etkili performansı ile uzun süre önde götürdüğü maçı kaybetmedi Ceyhan Belediye. Bir Türk oyuncudan böyle katkılar gelince çok mutlu oluyorum, Ayşe Dilek şu zamana kadar fazlaca gereksiz dış atış kullanmasıyla benim çok hoşlanmadığım tarzda bir oyuncuydu ama bu sene Ceyhan'ın yakaladığı iyi formda büyük pay sahibi. Yaş 28 olunca, yeteneklerini sınırlarına göre kullanmayı öğrenip başarılı da oluyor insan. İnşallah hep böyle devam eder, Ayşe Dilek. 

Beşiktaş yerli kadrosunu güçlendirdi, Izi gibi çok önemli bir oyuncu aldı, Kelly Santos'u da elde tutup katkı almaya devam ediyorlar ama Eurocup'tan sonra, bugün de ligde mağlubiyetle tanıştılar. Boşta olan 4. ve belki de Avrupa için 5. yabancı haklarını iş işten geçtikten sonra mı kullanacaklar. Eğer bir elden daha katkı alsa, bu deplasmandan galibiyetle çıkabilirdi Beşiktaş, ileride aranabilir bu maçlar.

CEYHAN BELEDİYE: Ayşe Dilek Ünüvar 14 (3 ribaund- 2 asist), Asena Yalçın 3, Hülya Özkan 6 (7 ribaund- 1 asist), Julie Ann Mc Bride 17 (1 ribaunt- 6 asist), Adeola Olasunkanmi Wylie 3 (3 ribaund), Monique Coker 16 (7 ribaund- 2 asist), Bengü Arseven 5 (2 ribaund- 1 asist), Aisha Mohammed 6 (16 ribaunt- 1 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Esra Şencebe 6 (3 ribaund- 4 asist), Esra Erden Ataç 4 (3 ribaund- 1 asist), Nilay Kartaltepe 3 (1 ribaund- 1 asist), Iziane Castro Marques 14 (7 ribaund- 1 asist), Tuğba Taşçı (1 ribaund), Yasemin Horasan 10 (9 ribaund- 2 asist), Melike Bakırcıoğlu (1 asist), Kelly Silva Santos 20 (8 ribaund- 2 asist), Iveta Salkauske 5 (4 ribaund), Lucie Melek Bouthors 3 (3 ribaund-1 asist)



Samsun Basketbol:69 - Fenerbahçe:87
Fenerbahçe iyi başladığı maçı, ilk çeyrek sonuna kadar da gayet iyi götürmesini bildi. Fakat 13-27 biten ilk çeyreğin sonrasında rotasyonun başlamasıyla, daha doğrusu Penny Taylor ile Diana Taurasi'nin kenara gelmesiyle adeta tükendi Fenerbahçe. Aklımın ucundan dahi geçmezdi, Samsun'un ilk yarıyı 39-40 gibi yakın bir skorla kapayıp, 3. çeyrekte kısa bir dönemi kapsasa da öne geçebileceği. Fenerbahçe'nin oyun içindeki gevşemeleri bitti denilen maçlarda rakiplerini tekrar oyuna davet ediyor, Diana Taurasi gibi etkili bir silah maçı tekrar Fenerbahçe'ye getirebilir ama savunmada da ilk isyan edenin, sertleşenin Taurasi olması takım arkadaşlarının düşünmesi gereken bir konu. Ona önce savunmada, sonrasında savunmanın getirdiği kolay basketlerle hücumda yardım eden Penny Taylor Fenerbahçe'nin ilk deplasman galibiyetinde maçın iki yıldızı oldular. Samsun Basketbol da bu sezon çıkabildiği 2. maçtan da galibiyet alamadan ayrılıyor. Caner Hoca üzerindeki şanssızlığı bir türlü kıramıyor, geçen sene Kocaeli ile galibiyetsiz kapanan sezonun ardından, 2. senenin ilk maçlarında da kazanamadı Caner Yıllar'ın takımı. Artık Samsun'ın bir an önce kazanıp, bu kötü havayı dağıtması iyi olacak.

ALANYA BELEDİYESİ: Crystal Marie Smith 22 (5 ribaund- 4 asist), Rabia Gülşah Çelebi 5 (2 asist), Belgin Onbaşı 9 (7 ribaund- 7 asist), Yasemin Kimyacıoğlu (2 ribaud- 1 asist), Deanna Renee Jackson 18 (4 ribaund- 3 asist), Selin Öztekin 4 (1 ribaund), Miranda Joy Ayim 4 (4 ribaund- 1 asist), Kasha Nicarra Terry 10 (7 ribaund- 3 asist)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Tuğçe İnöntepe (3 ribaund- 2 asist), Merve Aydın 5 (1 ribaund- 1 asist), Chanel Mokango 21 (7 ribaund), Korel Engin (6 ribaund), Gülnur Sandallıoğlu 3 (4 ribaund- 1 asist), Lacey Katrice Simpson 2 (2 ribaund- 1 asist), Constance Jinks 11 (2 ribaund- 7 asist), Erlana Lanay Larkins 12 (14 ribaund- 1 asist), Melike Tuğba Talaslıoğlu 12 (2 ribaund- 3 asist), Tuğçe Murat 2 (3 ribaud)

Alanya Belediye:72 - Mersin BŞB:68
Mersin'in sezon öncesinde karşısına galibiyet yazdığı bir maçtır ama karşılaşma öyle bir başladı ki... 6 dakikada 21-0'lık bir seri geldi Alanya'dan, 72-68'lik maç sonucu başarıdır bile diyebiliriz bu şartlar altında Mersin için. Mersin yönetiminin basketbolda gittiği küçülme şehrin erkek ve kadın takımlarını kötü bir şekilde etkilediğini açıkça görüyoruz haftalar ilerledikçe. Mersin BŞB'nin geçtiğimiz seneye göre büyük güç kaybettiği açık ama 21-0'lık seri gerçekten akıl almaz. Hele ki Alanya gibi üst düzey yatırım yapmayan bir takımdan. Mersin'i zor günler bekliyor, Zafer Kalaycıoğlu hakkında konuşmak istemiyorum, bu şartlar altında Mersin'e gitmesi bile beklemediğim bir davranıştı ama oyuncu tercihlerinde olsun, maçların gidişatında olsun (21-0'lık seri) onun da suçu büyük, her şey bütçeyle açıklanamaz.

Aldıkları ilk galibiyetten ötürü Alanya'yı tebrik ederken, Mersin'e de kolaylıklar diliyoruz. Keşke resmi bir ağızdan öğrenebilsek, Mersin'in realist hedefi ne bu sene?

SAMSUN BASKETBOL: Deniz Boz 6 (2 ribaund – 2 asist), Gülşah Akkaya 17 (3 ribaund – 3 asist), Nazlı Güler 4 ( 1 ribaund - 1 asist), Jessica Adair 14 (8 ribaund – 1 asist), Tatum Brown 2 (4 ribaund), Alexis Rack 7 ( 3 ribaund – 2 asist) Alexis Gray 15 (5 ribaund - 2 asist), Makbule Amachree 4 (4 ribaund)

FENERBAHÇE: Özge Kavurmacıoğlu (1 ribaund), Hana Horakova 5 ( 1 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 2 ( 4 ribaund – 4 asist), Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund), Şaziye İvegin (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 15 ( 7 ribaund – 4 asist), Diana Taurasi 20 ( 4 ribaund - 2 asist), Jane Taylor 19 ( 5 ribaund – 5 asist), Ivana Malovic 15 ( 3 ribaund – 1 asist), Nevin Nevlin 5 (3 ribaund) 

Hiç yorum yok: