BIY AD

23 Kasım 2010 Salı

TKBL Fotoromanı

Galatasaray ve Fenerbahçe
Şampiyonluğun en büyük iki adayı olarak gösterilen iki ekip son haftayı göz kamaştıran galibiyetlerle geçtiler. Galatasaray'ın evinde 18 sayıdan geri dönüp Botaş'ı mağlup ettiği ve Fenerbahçe'nin ilk yarıda farkı 30'un üstüne çıkardığı Ceyhan maçları, güçlerini bir kez daha ortaya koydu. İlk 5 haftanın sonunda Galatasaray ligin en az sayı yiyen ekibiyken, Fenerbahçe de en çok sayı atan takım. Fenerbahçe'nin ilk haftadaki Panküp mağlubiyeti haricinde, her iki takım da oynadıkları maçları kazanmaya devam etseler de göze çarpan bazı sıkıntıları olduğu açık. Ligin 6. haftasında Caferağa'da karşılaşacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe, normal sezon liderliği adına çok önemli bir maça oynayacaklar. Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki maçın ardından değişen ne var, Fenerbahçe'nin savunma sıkıntısı büyük maçlarda da sürüp başına dert açacak mı, özellikle Avrupa'da zorlu maçlarda kolay pes eden Galatasaray ligin en zorlu deplasmanda nasıl bir karakter ortaya koyacak? Bunlar gibi bir çok sorunun cevabını öğreneceğiz hafta sonu.

Kartalın Kanadı Izi
Beşiktaş kısa bir süre içinde Samsun ve Alanya deplasmanlarında galibiyetler alıp yukarıya tırmanırken, Castro Marques'in emeğini pas geçemeyiz. Bu iki deplasmanda toplam 61 sayı üreten Brezilyalı, takımın skor omuzluyor.  Önceki 3 maçta da çift hanelerde üretimler sağlayan Izi, beş haftanın sonunda 21.6 ortalamayla ligin en skorer oyuncusu. Yasemin'in de istatistiklerinde iyi bir gelişim görüyoruz. Kaptan, Galatasaray'da geçirdiği iki yıla göre skor, ribaund, asist ve -pozitif anlamda- top kayıplarında 2 kata yakın daha iyi Beşiktaş formasıyla. Sene başında demiştik; taş yerinde ağırdır. Yetiştiği, Yasemin Horasan olduğu camiada daha da başarılı olur inşallah. 

Anadolu'nun Yıldızları
Panküp ve Botaş'ın birer, Tarsus'un da 2 mağlubiyeti var bu süreçte. Yalnız bu mağlubiyetlerin birbirlerine veya Galatasaray-Fenerbahçe ikilisine karşı olduğunu hatırlatalım. Yaptıkları yerinde yabancı tercihleri, kadrolarında bulunan önemli gençler ile güzel organizasyonlar kuran bu 3 ekip de taraftar desteği açısından yalnız kalmamalı.  Bu kadrolar oturduğunda daha birçok sürprize imza atabilecek potansiyele sahipler, ligin kalitesini yükselten bu takımları heyecanla takip ediyoruz biz de.

McBride = Ceyhan
Ceyhan lige içlerinde Beşiktaş galibiyetinin de bulunduğu 3 maçlık galibiyet serisiyle başlamıştı. Fakat Julie McBride'nin Beşiktaş maçında ceza almasından sonra, Ceyhan da kontağı kapattı ve son iki maçından mağlup ayrıldı. Botaş ve Fenerbahçe karşısında yenilmeleri normal ama kaybediş şekilleri McBride'nin takım için önemini bir kez daha ortaya koydu. Ligin asist kraliçesi McBride, bu haftaki Tarsus maçının ardından cezasını tamamlayıp, formasına kavuşacak. Ceyhan'ı zor bir deplasman bekliyor, komşu şehirde.

Mersin'in Hedefi
Daha önce yazdığımız yazılarda 'Mersin'in bu seneki hedefi ne' diye sormuştuk. Ligdeki ilk galibiyetlerini aldıkları Burhaniye maçının ardından birinci ağız Kalaycıoğlu, hedeflerini açıklamış. Hedefi playoff olarak belirleyen koç, bu döneme kadar genç oyuncularından aldığı verimi de yükseltip, iyi savunma yapan bir takım oluşturmayı planlıyormuş. Playoff'a girecek 6 takım belli, McBride'in dönüşüyle havasını yakalarsa Ceyhan ile birlikte 7 de diyebiliriz. 8. bilet için mücadele edecek Mersin, bakalım başarılı olabilecek mi?

Alexisler Gider Samsun Gelir
Mersin gibi iki sene önce fırtınalar estirip, şimdilerde ligin dibine çöken Samsun'da Alexis Gray ve Alexis Rack'ın verimsizliği fazlaca göze batıyor. Bu oyuncuların değişeceğini yoğun bir şekilde duymaya başladık, Gülşah'ın yanına ikinci bir skorer ve takımı daha iyi yönetebilecek bir oyun kurucuyla birlikte takımın yükselişe geçmesi hiç de zor değil. Bu transferler yapılsa da yapılmasa da 6. haftada iç sahada oynanacak İstanbul Üniversitesi maçı, ayağa kalkmak için güzel bir fırsat.

Kelebek Etkisi
İstanbul Üniversitesi ve Alanya Belediye ip üstündeki cambaz gibi. Düşebilirler de yolculuklarını kazasız belasız tamamlayabilirler de. Hatta Mersin ile Samsun'un kötü durumunu değerlendirirlerse playoff bile yapabilirler. Alanya, Crystal Smith'in önderliğinde son üç haftada başarılı işler çıkarıyor, bu çizgiyi korumaları önemli. İstanbul Üniversitesi için ise son 4 maçtan mağlup ayrılmalarıyla durum daha karamsar. Kadın basketbolunun önemli alt yapılarından biri olan İstanbul Üniversitesi'nin öğrencilerini zor bir sınav bekliyor kalan haftalarda. Onların notu, Üniversite'nin de kaderini doğrudan etkileyecek. Aslında Mersin, Samsun, İstanbul Üni. ve Alanya'nın durumu birbirlerini çok etkiliyor, biri düşerken biri kalacak, biri playoff yaparken öteki dışarıda kalacak. Kelebeğin oluşturduğu rüzgar kimi uçuracak kimi yere yıkacak, zamanla göreceğiz.

Çanlar Burhaniye İçin Çalıyor
Burhaniye ligin 4. haftasında evinde oynadığı Alanya maçından mağlup ayrılınca, akıbetinin ne olacağı az çok belli olmuştu. Son maçta da Mersin karşısında aldıkları mağlubiyet ile 5 maçın sonunda sıfır çektiler. Ligde sıfır çeken tek takım Burhaniye değil ama kadro yapısı ve umut açısından herkesin çok gerisindeler. İlk yarı fikstürüne bakıyorum da şu maçı kazanırlar diyebileceğim tek bir maçları yok. Çok büyük sürprizlere ihtiyaçları var ligde kalmak istiyorlarsa.

1 yorum:

ziya dedi ki...

yazar arkadaşım! ligimizdeki takımların durumları hakkında güzel yorumlar yapmışsın, bu gibi durum değerlendirmelerini sizden zaman zaman bekliyoruz,,,TEŞEKKÜRLER