BIY AD

4 Kasım 2010 Perşembe

Eurocup || Partizan:73 - Beşiktaş:61

Beşiktaş Avrupa'daki ilk maçına Partizan Galenika karşısında çıktı. Sırbistan'ın zorlu bir deplasman olacağını biliyorduk, canlı skordan takip ettiğimiz maçta Beşiktaş'ın rakibini çok zorlayamadığını da gördük.

Beşiktaş maç boyunca rakibini yakalayabildiği tek skor olan 2-2'den sonra Partizan kaçmaya, Beşiktaş kovalamaya başladı. İkinci çeyreğin başlarında gelen 8-2'lik ev sahibi serisi farkı çift hanelere çıkarırken, öldürücü darbeyi de vurmuş oldu. Çift hanelerdeki farkı, maçın sonuna kadar korumayı başaran Partizan 73-61 ile galip gelirken, gruptaki 2. maçından da galibiyetle ayrılıp liderlik için önemli bir adım attı.

Shot Chart'ı ekledim, Partizan'a ait. Görüldüğü gibi bir duvar oluşmuş pota altında başarılı atışlarla, bu bölgede rakibi durduramayan Beşiktaş, fazlaca hücum ribauntı verdiği maçta takım halinde 23 de top kaybı yapınca mağlup olmaktan başka seçeneği kalmadı. Takımın Brezilyalıları Izi Castro Marques ve Kelly Santos 17'şer sayıyla, rakipten Dajana Butulija ile birlikte maçın en skorer isimleri oldular. Yasemin'in ilk yarıda 8 sayı-8 ribaund ile etkili bir oyunu vardı, maçı da 10 sayı-11 ribaund ile tamamladı kaptan.

Beşiktaş 11 Kasım Perşembe günü, Aris'i ağırlayacak Akatlar'da. Mutlak kazanılması gereken bir maç, bir sürpriz olmazsa kazanacaktır da Beşiktaş.

Hiç yorum yok: