BIY AD

4 Kasım 2010 Perşembe

Euroleague Raporu

A Grubu:
Good Angels:76 - USO Mondeville:57
Wisla Can-Pack:70 - Pecs 2010:68
TTT Riga:49 - Cras Basket Taranto:72

Güçleri birbirine yakın takımları ile çok dengeli bir hal almış bu grup. 2 maçını da kazanan tek takım Cras Basket oldu bu haftanın sonunda. Favorisi olmayan bu grupta ilk sivrilen Taranto oldu. Bakalım kimler eklenecek peşine.

B Grubu:
MKB Euroleasing:82 - Rivas Ecopolis:52

Fenerbahçe:109 - Gospic Croatia:92
4 Kasım: Lotos - UMMC Ekaterinburg


Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçından da galibiyet ile ayrılmasını bildi ama öncesinde gecenin en iyi performansını için bir saygı duruşu; D. Taurasi: 34 sayı-5 ribaund-7 asist-3 top çalma-0 top kaybı. Bir aması daha var Fenerbahçe'nin galibiyetinin, o da Gospic'in attığı 92 sayı. Fenerbahçe hücum gücüne çok güveniyor, belki de haklı ama bu gücün de duracağı maçlar olacaktır. O yüzden savunma çok önemli, özellikle hedef konulan Final-Four için. Nevriye-Penny-Taurasi üçlüsü yine çok büyük işler yaptılar; toplam 71 sayı-13 asist-20 ribaund ile.

Grubun diğer maçında Euroleasing, Rivas'ı ağır bir mağlubiyetle gönderdi evine. UMMC'nin birincilik için en ciddi aday olduğu bu grupta, Fenerbahçe'nin ikincilikteki rakibi de Euroleasing olacak gibi gözüküyor iki maçın sonunda.

C Grubu:
Tarbes GB:81 - USK Prag:77
Spartak Moskova:66 - Galatasaray:40
Halcon Avenida:75 - VICI Aistes:55


Galatasaray'ın maçına değindik zaten, tarafsız gözle bakarsak o maçtaki Spartak galibiyeti gayet normal. Gruptaki şaşırtıcı sonuç ise Tarbes'in, Prag'ı mağlup etmesi. 3.'lük için Galatasaray'a avantaj sağlayacaktır bu maç. Fenerbahçe için de ikincilik yazdık ama bunların bir önemi yok aslında, önemli olan galibiyet/mağlubiyet sayıları grubun sonunda.

Geçen hafta Spartak'ı yenerek kupanın startını büyük bir sürprizle yapan Aistes, bu hafta Halcon deplasmanında bir çeyrekten sonra direniş gösteremedi. Gruptaki iki maçını da kazanan tek takım olan Halcon, şu anda grubun lideri.

D Grubu:
Ros Casares:74 - Bourges Basket:47
Frisco Sika Brno:62 - Nadezhda:61
Gorzow:70 - Beretta-Famila:74


Geçen hafta Ros Casares ve Beretta-Famila'nın galibiyetlerinin altını çizmiştik. Ros Casares, savunmasıyla rakibini 47 sayıda tutup gücünü gösterirken, Beretta kritik bir deplasmandan galibiyetle dönüyor. Nadezhda, Euroleague'de galibiyet alamadı henüz ama son topta kaybedilen bu maçın ardından tırmanışa geçerler diye düşünüyorum. Kadrolarının layığı 2'de 0 değil çünkü.


C Grubu'ndaki eksik maçın da oynanmasıyla, iki haftanın sonunda gruplarda oluşan sıralamayı ve oyuncu performanslarını da yarın ekleriz. Tabii Eurocup'ta ilk maçına çıkacak Beşiktaş'ın, Partizan sınavıyla birlikte.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçenin 2.likteki rakibi Euroleasing demek biraz hakaret olmuş sanki. UMMC ile birlikte 1.lik için çekişirler. Muhtemelen de 1er mağlubiyetle bitirirler grubu. Savunma anlamındaki zaafiyetleri daha çok birarada maç yapmaları daha çok yardımlaşmaları ve adam paylaşımı ile asgariye inecektir. Şu ana kadar birlikte sadece 5 maç yaptıkları unutulmamalı. Hücumda zaten sıkıntı yaşamayan bir takım Fenerbahçe. Fibaeurope'un sitesinde maç sonrası rakip takımların hocalarının ve site yazarlarının Fenerbahçe ile ilgili yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

UMMC'nin Fenerbahçe'den daha güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. O yüzden birinci onlar olur dedim. Zaten altta da belirttiğim gibi 1. olmanın 2. olmanın bir önemi yok. Fenerbahçe 1 mağlubiyetle 2. çıksın, gayet iyi bir sonuç olur.

Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu biliyorum, tavsiyen için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ne demek ben teşekkür ederim ayrıca blokunuzda çog hoş.