BIY AD

24 Kasım 2010 Çarşamba

Fenerbahçe'den Dev Adım


UMMC Ekaterinburg:67 - Fenerbahçe:73
Euroleague'nin ve grubun en büyük favorisi olarak görülen UMMC Ekaterinburg, bugün Fenerbahçe karşısında yıkıldı. Fenerbahçe'nin maçı kaybetse bile bu zorlu rakibe karşı, hele ki deplasmandaki duruşu galibiyet kadar önemliydi. Taurasi'nin ilk yarıdaki insan üstü hücum performansı, ikinci yarıda da Pondexter'ı denize döken savunması ile Fenerbahçe'ye çok şey kattığını bir kez daha gördük. Fenerbahçe'nin oyuncuları yanlarında Taurasi'nin olduğunu bilmenin güvencesiyle kendilerine güvenini arttırıyor böyle maçlarda. Oyundan hiç çıkmayan Diana'nın şut ritmini yitirdiği son anlarda ortaya çıkan Birsel'in maçı getirmesi de ayrıca hoş oldu Fenerbahçe için. Cappie Pondexter'ın kişiselleştirdiği UMMC hücumları dolayısıyla, en büyük yıldızlarının Ruslara zarar verdiğini söyleyebiliriz bu maçta. En düzenli katkıyı içeriye inen toplarla uzunları üzerinden aldılar.

Biri ilk yarı biterken Taurasi'ye, diğeri de 4. çeyreğin sıkışan anlarında Birsel'e ait çok uzaklardan atılan iki üçlük var. Bu iki üçlük, 6 sayıyla biten bu büyük zaferin ardından çok daha mana kazandı kuşkusuz. Fenerbahçe deplasmanda aldığı bu önemli galibiyetle, sene başında koyduğu hedeflere ulaşmak adına büyük bir adım attı. En zor maç da atlatıldıktan sonra grubu namağlup bitirip, Final Four'a kadar rakiplerine karşı saha avantajı yakalamanın önü açıldı diyebiliriz. 


UMMC EKATERINBURG: Olga Arteshina (2 ribaund- 1 asist), Sandrine Gruda 10 (2 ribaund- 1 asist), Celine Dumerc 5 (2 asist), Maria Stepanova 8 (3 ribaund), Agnieszka Bibrzycka 10 (4 ribaund- 3 asist), Deanna Nolan 5 (2 ribaund- 1 asist), Cappie Pondexter 12 (4 ribaund- 3 asist), Crystal Langhorne 17 (6 ribaund)

FENERBAHÇE: Hana Horakova (3 ribaund), Birsel Vardarlı 8 (4 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 2, Nevriye Yılmaz 14 (5 ribaund- 1 asist), Diana Taurasi 23 (7 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 13 (8 ribaund- 6 asist), Ivana Matovic 9 (5 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 4 (1 ribaund) 

2 yorum:

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Maç analizinden çıkıp övgü düzeyine geçmişsiniz, yazana değil yazdırana (USK Prag-GS:84-56) bakın diye boşuna dememişler...

samsunlu dedi ki...

sonvagon! Yazar arkadaş gördüklerini yazıyor ,bazıları gibi yabancıyı türke karşı tutmuyor, gerçek spor adamının yazması gerektiği gibi yorumluyor,iyi oynayan kim olursa olsun hakkını yemeden yazıyor...