BIY AD

5 Ekim 2009 Pazartesi

Botaş Cup'da Şampiyon Mersin


Botaş Cup'ın haberini vermiştik geçen hafta, turnuvayı her gün takip etmeme rağmen post girmedim maçlarla alakalı. Çünkü bu takibi ne yazık ki TBF'nin canlı anlatımları ve istatistikleri üzerinden yapmak zorunda kaldım. Ev sahibi Botaş'ın yanı sıra Ceyhan, Tarsus, Mersin ve Radivoj Korac takımlarının katıldığı turnuvanın şampiyonu oynadığı dört maçı da kazanan Mersin takımı oldu.

Radivoj Korac takımı hakkında fazla bilgi sahibi değildim fakat burada oynadığı dört maçı da kaybetmiş olması onlar hakkında fikir edinmemize yardımcı olacaktır şüphesiz. Biz yine de Mersin özelinden devam edelim.

Turnuvanın açılış maçında Botaş'ı mağlup eden Mersin takımında kadroda yer alan 11 oyuncudan 10 tanesinin skor üretmiş olması ki bunlardan en yüksek sayıyı üreten oyuncunun 13 sayı ile Şaziye Karslı olması, skor üretemeyen tek oyuncu olan Deniz Boz'un da maçı 3 asist 1 ribaund ile tamamlamış olması Mersin'in oyun karakteristiği hakkında geçen yıldan bu yana devam eden izleri çok net şekilde gösteriyor bize.

İkinci maçında Radivoj Korac karşısında yine 11 oyuncusunun 9'undan skor katkısı alan Mersin takımında en skorer oyuncu yine Şaziye Karslı oldu, 12 sayısı oldu. Bu maçta Korac takımının 25 top kaybı yapması da yine Ceyhun Yıldızoğlu ismi ile özdeşleşen önde baskının sonuçlarından olsa gerek. Buna geçen yıldan aşina olan takımın bu sezon daha iyi işler yapacağı kesin bu ön alan baskısı konusunda. Bu maçta dikkat çekici bir diğer unsur da ribaundlarda sağlanan üstünlük, ki Larkins'in gelmesiyle beraber bunu beklememiz normal tabii ama özellikle kısaların ribaunda yardımcı olması dikkat çekici. 20'si hücum ribaundu olmak üzere alınan 48 ribaund 64-59'luk maç sonucunu yalanlasa da, herşeye rağmen dikkat çekici.

Turnuvadaki üçüncü maçında Ceyhan Belediyesi ile karşılaşan Mersin takımı sahadan 70-59 galip ayrılırken, sezon içerisinde çok sık göreceğimiz performanslar gerçekleşmiş maç sırasında. Larkins'in 20 sayı 14 ribaundu, Şaziye'nin 17 sayısı bunlardan ikisi sadece. Oyunun sıkıştığı anlarda hem içeriden hem dışarıdan skor katkısı verebilecek isimlerin varlığı önemli Mersin takımında ama bu iki silahın birden işlediği anlarda bir level adına yukarı çıkılacağı kesin. Bu maçlara hazırlık kapsamında önemli Ceyhan karşılaşması da bu anlamda.

Turnuvanın son maçında ise Tarsus karşısında oldukça zorlanan Mersin takımı, uzatmayı giden karşılaşmayı zor da olsa başardı. Takıma yeni katılan Latta'nın 11 sayı ile oynadığı karşılaşmada kadrodaki 12 oyuncusunun 10'undan hücumda skor katkısı alan Ceyhun Yıldızoğlu geçen sezon takımın önemli parçalarından biri olan Olympia Scott'un 18 sayısı ile bu maçı kazanmayı başardı. Mersin takımının karakteristik oyun yapısından devam edecek olursak eğer, gününde olduğunda maç kazandıracak isimlerin çokluğunu da saymamız gerekecek kesinlikle. Bu örneklemelerden birini de Tarsus karşısında yaşadılar turnuvanın son gününde. Tarsus takımında maçı uzatmaya götüren üçlüğü atan Kübra Siyahdemir'in maçı 16 sayı 4 asist 2 ribaund ile tamamladığını da ekleyeyim hemen. Takipte olduğum isimlerden biri Kübra ve tabii Kübra diyince aklımıza gelen, ayak bileklerinin, vücudunun inceliği. O dezavantajını biraz olsun ortadan kaldırabilirse, onun hakkında konuşurken biraz daha geniş açıdan bakabileceğiniz sanırım.

Turnuvayı yaklaşık olarak 5 sayı 2 asist 2 ribaund ortalamaları ile tamamlayan Merve Aydın'a ayrı bir paragraf açmasak haksızlık olurdu sanırım. Maçlara ilk beş başlatarak ona güvendiğini gösterdi Ceyhun Yıldızoğlu, Merve de bu güveni boşa çıkarmadı oynadığı dört karşılaşmada da. Alınacak çok yolu var daha, orası kesin ama kesin olan bir şey daha var, o da son zamanlarda en dikkat çekici altyapı oyuncusu olduğu. İstanbul'un daha önce konuştuğumuz altyapı düzeninin dışında olması ona avantaj mı yoksa dezavantaj mı sağlayacak hep beraber göreceğiz, ben avantaj sağlayacağı kanısındayım.

Mersin takımı Latta'nın da katılımıyla tam kadro olarak çalışmalara devam ediyor. Ligin başlamasına yakın bir Mersin Cup organizasyonu olacakmış, onu daha sonra duyururuz buradan.

Hiç yorum yok: