BIY AD

4 Ekim 2009 Pazar

Sürpriz


Dün geceden beri hem buradan hem de mail yoluyla sürpriz ismin kim olduğunu soranlar var. Sürpriz ismi bilmiyoruz, bilsek zaten başlığın ismi 'Sürpriz' değil oyuncunun adı olurdu. İlk resimde Diana Taurasi'nin bir fotoğrafı vardı ama onu da yanlış algılayanlar oldu, belki de biz ilk başta Cem ve Aras'la o resmi kullanmakta hata ettik. Ama orada kastettiğimiz Wnba'den isimli bir oyuncu ile anlaşılacağı idi fakat bu Wnba final döneminin de etkisinden olsa gerek herkes Diana Taurasi mi geliyor acaba diye algıladı durumu. Elimizdeki arşivden bayan basketbolunun marka isimlerinden birini bulanıklaştırıp koyduk, isime ve takımına takılmadan. Bu son hali ile fotoğraf çok daha güzel ve açıklayıcı olmuş sanırım, baştan koysaymışız bunu keşke.

Sürpriz olayı da Galatasaray basketbol şubesini takip eden hemen hemen herkesin tanıdığı Önder Çiçekoğlu'nun bir müjdesi bizlere. Kendisinin gerçekleştirdiği Zafer Kalaycıoğlu röportajını paylaşmıştım haftasonunda burada, oradan çıkan detaylardan biri bu transfer haberi. Burada emek verdiğimiz işi ne bir para için ne de bir çıkar için yapıyoruz biz sadece basketbol yazmaktan, okumaktan, izlemekten eğlendiğimiz için yapıyoruz. Bütün bu emekleri bir oyuncu isimi vererek çöpe atacak kadar da salak değiliz, transfer döneminin balon haber yapan siteleri gibi algılanmak isteyeceğimiz son şeydir kesinlikle. Bu konuda bir yanlış anlaşılmaya fırsat tanımamak adına yazmak istedik bunu. Oyuncunun kim olduğunu hep beraber görürüz geldiğinde.

9 yorum:

caglar dedi ki...

kimle ilgili süpriz

Burak Eren dedi ki...

Transfer mi?

Adsız dedi ki...

hanımefendi taurasi'de ne bize ne fenere yar olmaz.

Adsız dedi ki...

Diana Taurasi ha,şapka çıkartılır gerçekten.

Peki Seimone'in akıbeti ne olacak Çağlar?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar kimseyi bir beklentiye sokmak istemeyiz resimdekinin kim olduğunu tahmin etmişsiniz ama yanlış anlaşılma olmasın Taurasi gelecek demiyoruz. Wnba'den bir yıldız ile anlaşılacağı Kalaycıoğlu röportajından çıkan bir müjde. DT'yi oraya sadece bir bayan basketbol figürü olarak koyduk, tabi böyle hemen tanınması üzücü oldu =)

caglar dedi ki...

peki gelecek oyuncu hakkında bilginiz var mı

Adsız dedi ki...

Hani olay sizi yalancı çıkartmak gibi olmasın ama az evel Müge Erdem ile bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisi daha Jia adı geçmiyorken isimleri söylemişti, Ivana-Yelena ve Jia'nın..

Açıklaması aynen şu şekilde; harfine kelimesine dokunmadan yazıyorum.

"Şu anda herhangi bir transfer görüşmemiz bulunmamaktadır. Zafer Hoca kendi kafasında elbette belli başlı beyin fırtınaları yapıyordur, kendi kendisine "şu olabilirmi?, bu burada oynarmı?, bunu buraya koysak nasıl olur?" diye soruyordur doğal olarak; fakat belirttiğim gibi herhangi bir transfer şu anda söz konusu değil. Bu düşünceler sadece bu dönemde değil, her zaman her antrenörün kafasında olur.

Zaten olsa gerekli açıklamalar yapılır veya haberler dolanır. Belli başlı bir yerden haberi çıkmaz. Olursa daha evel belirttiğimiz gibi açıklarız, söyleriz. Fakat şu anda herhangi bir transfer gerçekleşmedi ve oyuncu gündememizde bulunmuyor. Zafer Hoca "ŞU İSMİ ALIN" derse bizlerde gerekeni yapmaya gayret ederiz."

Adsız dedi ki...

Barış,

zaten olayda bizim yalancı çıkmamız söz konusu değil, zira biz kendi kafamızdan herhangi bir iddia uydurmuş değiliz, yani "kaynak sağlam, görüşmeler başladı" durumu yok ortada.

Bu sürpriz haberinin dayanağı Zafer Kalaycıoğlu'nun Önder Çiçekoğlu'na verdiği röportajdır. Bu röportaja da 2 alt postta yer verdik görüldüğü üzere. Oyuncunun gelip gelmemesi takımımızın güçlenmesi haricinde bize bir katkı sağlamayacağı gibi, blogumuzun da herhangi bir maddi manevi beklentisi bulunmamakta. Biz sadece sevdiğimiz bir sporun hakkında amatörce yazılar yazan bir bloguz. Gittiğimiz yere kadar da bu şekilde devam edeceğiz.

Bu vesileyle tekrar edelim.

Adsız dedi ki...

Yok abi size karşı bir durum söz konusu olarak belirtmedim, ben sadece aldığım bilgiyi paylaşmak istedim.

Hani tıpkı bahsedilen isim konuşulduğu gibi bunlarda konuşuluyor.

Zaten blogların amacı kazanç elde etmek değildir, siz çizginizi aynen korumaya devam edin..

Beğenerek takip ediyoruz :)