BIY AD

31 Ekim 2009 Cumartesi

İstanbul Üniversitesi - Galatasaray


TBBL'nin 2. haftasında İstanbul Üniversitesi ile karşılaşıyor Sarayın Sultanları. Bayan basketbolunda önemli yeri olan takımlardan biridir Üniversite, özellikle altyapı anlamında. Bayan basketbolunun şu andaki marka isimlerinden biri olan Işıl Alben ve ne yazık ki kadromuzda yer alan Nilay Yiğit ile birlikte Fenerbahçe'nin temel taşlarından biri olan Nevriye Yılmaz bu altyapıdan çıkan başarılı oyunculardan. 1988 - 89 sezonunda lig şampiyonluğu da bulunan İstanbul Üniversitesi lige bu sene çıkan takımlardan biri, umarım kalıcı olurlar ligde.

Hazırlık döneminde lig başlamadan 15 gün kadar önce oynadığımız hazırlık karşılaşmasını 85-57 kazanmıştık, Avcılar'da. Sophia Young'ın da gelişiyle tam kadro çıktığımız bir karşılaşmaydı ama o dönemde de İstanbul Üniversitesi takımında bazı eksikler vardı. Şimdi iki takım da maça tam kadro olarak geliyorlar.

Geçen hafta Ceyhan deplasmanında uzatmaya giden karşılaşmayı 105 - 99 kaybetti İstanbul Üniversitesi. Uzun süre de skoru önde götürmüşlerdi fakat dördüncü periyoda girerken skoru eşitleyen ev sahibi takım uzatmalarda almıştı maçı. 105 - 99 gibi bir skor gerçekten çok yüksek bir rakam ligimiz özelinde, bu tempoyu yapan İstanbul Üniversitesi aynı tercihi bugün de sürdürecek mi göreceğiz. Bizi koşturmaya çalışmak onların skor opsiyonlarını arttıracaktır fakat bu tempo ile 40 dakika mücadele etmeleri de bizim gibi bir kadroya karşı mümkün gözükmüyor maç öncesinde. Maçı erken kopartarak önümüzdeki Avrupa deplasmanını düşünmek de bizim uygulamamız gereken strateji sanırım.

Haftanın en dikkat çekici karşılaşmasında ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelen iki takım bu kez İstanbul'da oynayacaklar. Mersin takımı benim çok inandığım fakat kimsenin beklemediği bir çıkış gösterdi kupa maçında ve hakederek kupayı kazandılar. Bugün onun rövanşını almak isteyecektir Fenerbahçe'li oyuncular fakat Mersin takımında da ligin favori takımını 10 gün içinde iki kez yenerek mesaj verme isteği olacağını düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri. Sezonun ilk karşılaşması olduğu için Mersin takımında yaşanan gelişmelerden haberdar değildi kimse, blogu takip edenler ise orada önemli adımların atıldığının farkındaydılar tabii. Zevkli bir mücadele olacaktır bugün, Mersin kazanırsa eğer ligin kaderi henüz ikinci haftadan çok daha farklı çizilebilir.

Hiç yorum yok: