BIY AD

15 Ekim 2009 Perşembe

Mersin Cup Finali | | Mersin BŞB - Beşiktaş Cola Turka


Mersin Cup'ın 2. ve 3. gün maçları da geride kaldı.

İkinci günde Botaş takımı ile karşılaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi ürettiği 112 sayı ile hücum sahasındaki verimliliğini bir kez daha kanıtlamış oldu sezon öncesinde. Hücumda oldukça kaliteli ve alternatifli silahlara sahipler, tabii bu 112 sayıda Botaş'ın savunmasının(?) da büyük katkısı olmuştur. Rakip yarı sahada bu kadar iyi performans gösteren ekibine kendi yarı sahasında ne kadar sıkı savunma yaptırtabilecek Ceyhun Yıldızoğlu, işte bu soru da Mersin takımının bu sezon adına cevap bekleyen en kritik sorusu. Mersin Büyükşehir Belediye : 112 - Botaş : 72

İlk günde Mersin'e mağlup olan Beşiktaş Cola Turka ise turnuvanın ikinci gününde Ceyhan Belediyesi'ni 97- 80 mağlup etmeyi başarmış. Bütün maçı önde götüren siyah beyazlılar ilk çeyreği 30 -18, devreyi de 55-33 önde kapatmışlar. Skorun yüksek olması oynanan oyun temposu hakkında bir ipucu veriyor aslında bize, Beşiktaş Cola Turka'dan bu tarzda yüksek skorlu maçlar görebiliriz bu sene kuvvetle muhtemel. Çünkü eldeki kadro buna gayet uygun, Ceyhan takımı da genç oyuncuları ile buna ayak uydurunca böyle yüksek skorlu bir maç ortaya çıkmış. Tabii Beşiktaş Cola Turka'nın maçı ilk devrede koparmış olması da ayrıca etkendir bunda. Yerli oyuncularından verim aldığı ölçüde şampiyonluk yarışının içerisinde yer alacaktır dediğim siyah beyazlıların bu maçta yerli oyuncularının elinden tam 60 sayı bulmuş olması da bu düşüncemin doğruluğunu gösteriyor sanırım.

Naile Ivegin 20 sayı Sandra Mandir 4 sayı Esra Erden 10 sayı lucie Melek Bouthors 17 sayı Gonca Karataş 4 sayı Tuğba Taşçı 0 sayı Nazlı Güler 2 sayı Gergana Branzova Erdenay 10 sayı Gamze Karataş 0 Dubravka Dacic 23 sayı Nykesha Sales 7 sayı

İkinci günün son maçında Ankara'nın şampiyonu Kayseri takımı, Mersin'de yine galibiyet alamamış ve Tarsus Belediyesi'ne 72-45 mağlup olmuş. İlk günde de Ceyhan takımından fark yemişlerdi, ikinci günde de farklı mağlup olmaları dikkat çekici. Tarsus takımının da yavaş yavaş forma giriyor olması önemli.

Turnuvanın üçüncü gün maçlarında ise ev sahibi Mersin takımı, ilk iki günün galibiyet göremeyen takımı Panküp Kayseri Şekerspor'u 85 - 69 mağlup etmeyi başardı. Ve bu sonuça finale yükselen taraf oldu ev sahibi takım.

Ceyhan Belediye, Botaş'ı 71-60 ile geçti günün bir diğer karşılaşmasında.

Beşiktaş Cola Turka da üçüncü günde Tarsus takımına 75-61 mağlup olmasına rağmen finalde Mersin'in rakibi oldu. Tarsus takımının yavaş yavaş form tutmaya başladığını söylememden sonra gelen bu galibiyet daha da anlamlı tabii. Fakat bir gün önce yerli rotasyondan tam 60 sayı bulan siyah beyazlıların Tarsus karşısında yerli oyuncularından yalnızca 23 sayı bulmuş olması önemli bir detay, uzun uzadıya konuşulması gereken. Nykesha Sales'in 21 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olduğu detayını da atlamamak lazım bir kez daha.

Nail İvegin 7 sayı Sandra Mandir 3 Sayı Esra Erden 0 Melek Bouthors 3 Sayı Nazlı Güler 4 Gergana Erdenay 12 sayı Dubravka Dacic 11 Sayı Nykesha Sales 21 Sayı

Turnuvanın 3.-4.lük karşılaşmasında yarın Botaş ile Tarsus Belediyesi takımları karşı karşıya gelirken finalde ise ilk gün karşı karşıya gelen Beşiktaş Cola Turka ile Mersin Büyükşehir Belediye takımları kozlarını paylaşacak. İlk günkü maçı farklı kazanmayı başaran ev sahibi takım bakalım üç gün arayla ikinci kez mağlup edebilecek mi siyah beyazlıları ?

2 yorum:

Ömer dedi ki...

Uzun suredir bu turnuvadaki tum sonuclari ariyordum. Finale ciktik ama nasil ciktigimizi anlayamamistim. Boyle garip statusu olan bir ikinci turnuva daha gormedim. 3 mactan 2'sini kaybedip finale ciktik. Saka gibi.

Neyse ki, baska bir yerde statu ile okudugum bir madde ve buradan sonuclara ulasmamla az cok bir anlam kazandirabildim olaya. Ellerine saglik.

dejavu dedi ki...

Sonuçları bulmak dert, skor dağılımını bulmak ayrı dert. Statü desen epey değişik zaten. : )