BIY AD

29 Ekim 2009 Perşembe

Euroleague A Grubunda 1. Hafta


Euroleague'de yer aldığımız A grubunda dün iki maç daha oynandı. Grubu domine etmesi beklenen UMMC Ekaterinburg evinde Teo Vilnius'u 83-56 ile geçerken tam beş oyuncusu 13 ve üzerinde skor üretti. İlk on dakikada önemli bir direnç gösteren konuk takım çeyreği 25-23 geride kapattı. İlk on dakikada 23 sayı üreten takım geri kalan 30 dakikada total 33 sayı üretince Rus takımı da gerekeni yaparak vurdu geçti. Özellikle ikinci ve dördüncü çeyreklerdeki skor üretememe problemi konuk takımın sonunu hazırladı diyebiliriz, 37-15 bu iki çeyreğin skoru.

Grubun bir diğer maçı ise İspanya'da oynandı, Ros Casares evinde TTT Riga'yı konuk etti. Ev sahibi takım galibiyeti beklememe rağmen bunun biraz daha zor gerçekleşeceğini ve maçın da son çeyrekte 15-20 arası bir farkı kovalayacağını düşünüyordum. Ama dün acayip şeyler oldu İspanya'da. Dört çeyreğin üçünde 30-32-36 sayı yedi Riga takımı. Ribaundlarda 52-18 Casares üstünlüğü var, asistlerde 25-3 bir üstünlük (?) söz konusu yine. 23 top kaybı da cabası. Top vermemişler yani Riga'ya, bu istatistiklerden çıkan sonuç o. Kendi kendine takılmış Casares sahada. Bir şekilde maç kasedine ulaşıp izlemeye çalışacağım bu maçı, 40 dakikada yalnızca 38 sayı üretip 118 sayı yiyen Riga takımı ile oynayacağız haftaya. Bu seviyede 80 sayılık bir fark kabul edilebilir bir durum değil.

Değişen Euroleague statüsünde her galibiyetin büyük önemi olduğu gibi, atılan her basketin de sıralama açısından anlamı var artık, tıpkı Eurocup'da olduğu gibi. Casares'in attığı bu 80 fark grupta epeyce işlerine yarayacak. Ekaterinburg'un 27 sayılık farkını normal karşılamak mümkün ama dün sadece bir galibiyet almadı Casares, 80 sayılık bir farkı da koydular ceplerine. İleride bunun ekmeğini yiyeceklerdir bolca. Farkı 25 sayıya kadar çekmişken rakibin dönmesine izin vermemiz de bizim açımızdan galibiyetin daha da anlamlanmasını bozdu elbette. Ama 10 yıl aranın ardından çıkılan bu arenada ilk maça galibiyet ile başlamak çok güzel, bütün hesap kitapları bir yana bıraktıracak kadar hem de.

Hiç yorum yok: