BIY AD

13 Ekim 2009 Salı

Mersin Cup 2


Bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Cup'a evsahibi Mersin Büyükşehir Belediye'nin haricinde yaptığı transferlerle dikkatleri çeken Beşiktaş Cola Turka, uzun vadeli bir yapılanma projesi içerisinde yer alan Panküp Kayseri Şekerspor, genç oyuncuları kazanma yolunda önemli adımlar atan Botaşspor ve güneyin belediye destekli takımlarından Ceyhan ile Tarsus Belediyesi takımları katılıyorlar.

Ankara'da düzenlenen turnuvanın şampiyonu olarak Mersin'e geçen Panküp Kayseri Şeker Spor duvara toslamış turnuvadaki ilk maçında Ceyhan Belediyesi karşısında. Ankara'da oynanan karşılaşmalarda da hep geriden gelen taraf olmuştu ve bu geriden gelmenin verdiği morali de fazlasıyla avantaja çevirmişlerdi saha içinde ama Ceyhan karşısında işler pek de stedikleri gibi gitmemiş. İlk çeyreği sekiz, devreyi de 11 sayı geride kapatmışlar. Ve Ceyhan takımı geri dönmelerine izin vermeyerek maçı 97-72 gibi oldukça farklı bir skorla kazanmayı başarmış. Alan savunmasına çare üretilmiş demektir bu, Kayseri'nin rakiplerine duyurulur. Kayseri temsilcisinde Pringle'ın sayı üretememiş olması da ilginç bir detay bu arada. Young'ın son sekiz dakikada beşleyip kenara gelmesine rağmen ürettiği 22 sayısı da önemli tabii. Ceyhan takımında ise üretilen 92 sayının 66'sı üç yabancı oyuncudan gelmiş. Kayseri'de bu sayı 42'de kalınca bu fark da normal tabii zira yerli kadrolar arasında o kadar fark yaratacak bir durum yok.

Ceyhan Belediyesi: Pelin 6, Marcilla Packer 28, İlkay 5, Michelle Cambell 24, Lauren Ervin 14, Asena 7, Melike 6, Gülnur 3, Betül 2, Seda2, Mehtap

Panküp Kayseri Şekerspor: Tanera Young 22, Julie Mc Bride 7, Burcu 10, Pınar 9, Latonya Pringle, Esra, Casha Terry 13, Nihan 7, Bircan 4, İrem, Tuğçe, Aysun


Günün ikinci karşılaşmasında Botaş Tarsus Belediye'yi 83-71 mağlup etmiş. Ankara'dan giden iki takımın da fark yemesi dikkat çekiyor bu maçla birlikte. Cumartesi öğlen bitti turnuva, belki yol yorgunluğu falan oluşmuş olabilir çünkü iki takımın da böyle kaybetmesi enteresan bence.

Bu maçla ilgili istatistikler ulaşırsa elime daha sonra eklerim.

Bu turnuvada sonucunu merakla beklediğim karşılaşmalardan biri günün son maçıydı, Beşiktaş Cola Turka ile ev sahibi Mersin takımı arasında. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf 92-76'lık skorla Mersin Büyükşehir Belediyesi olmuş. Turnuva öncesinde yabancılarımız yeni katıldı, uyum sorunu yaşamamız muhtemel diyen Ceyhun Yıldızoğlu'nu yalancı çıkarmış oyuncuları. Ve 92 sayılık bir hücum performansı göstermişler, potalarında gördükleri 76 sayıya karşılık. Ki bu sene Mersin adına sık göreceğimiz tablolarından biri olacak bence bu durum.

Şaziye Karslı'nın 8, Korel Engin'in 7, Sariye'nin 7 sayısı artık klasikleşen Mersin yerli rotasyon katkısının verildiğini gösteriyor bu maçta da. Şaziye ve Korel isimlerini özellikle seçtim, ikisinin de takıma bu sezon başında takıldıklarını hatırlatmak amacıyla. Sisteme dahil olmuş görümündeler yani onlar da. Bunun haricinde yine Merve Aydın'ın 3, Tuğba'nın4, Aynur'un 4 sayı katkısını da bunun içinde sayabiliriz. Yabancıları ise zaten hücum sahasında oyunu sürklase etmeye uygun isimler, bunu daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kupasına yakın bir zamanda daha detaylıca yazacağım. Çerçeve olarak kalsın burada.

Beşiktaş Cola Turka takımında ise geçen hafta Galatasaray'a karşı ürettiği 26 sayı ile takımının en skoreri olan Sales'in ürettiği 35 sayı ile yine takımının ve maçın en skoreri olduğunu görüyoruz. Fakat Sales'e katkı sadece 10 sayı ile Nazlı'dan gelince ortaya bu skor çıkmış. Nazlı haricinde çift hanelere ulaşan oyuncunun olmaması dikkat çekici. Yerli kadrosundan bu katkıyı lig genelinde istikrarlı şekilde alması zaten mümkün değil siyah beyazlılarda, ancak günlük performanslarla olabilir ama bugün o da olmamış. Bunun üstüne bir de yabancı oyunculardan gereken katkı gelmeyince 76 sayı galibiyete yeterli olmamış ki neredeyse yarısı Sales'e ait zaten skorun. Oldukça kaliteli bir kadrosu bulunan ve yavaş yavaş da form tutmaya başlayan bir Beşiktaş Cola Turka takımı karşısında üretilen 92 sayı ve elde edilen 16 sayılık galibiyet takdiri hakediyor Mersin tarafında. Aynı Beşiktaş Cola Turka'nın Akatlar'da Galatasaray'ı 70-55 yendiğini de hatırlatmak lazım, daha geçen hafta.

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Deniz 2, Sariye 7, Şaziye 8, Korel 7, Barbara Turner 14, Erlana Larkins 14, Ivory Latta 11, Olmpia Scott 11, Tuğba Talaslıoğlu 4, Aynur 4, Merve 3, Selin 2

Beşiktaş Cola Turka: Sandra Mandir, Melek 4, Gergena Branzova Erdenay 6, Dabravka Dacic 8, Nykesha Sales 35, Nazlı 10, Naile 5, Esra 3, Gonca, Tuğba Taşçı, Gamze

Hiç yorum yok: