BIY AD

8 Ekim 2009 Perşembe

Galatasaray : 55 - Beşiktaş Cola Turka: 70


Akatlar'da oynanan hazırlık maçını farklı kaybetmişiz, 55-70'lik skor ile.

Maçta kimler oynadı, kimler oynayamadı, sayı dağılımı nasıl oldu o konuda pek bir bilgim yok ne yazık ki. Elimdeki tek istatistik Nykesha Sales'in ürettiği 26 sayı, bunun haricinde bir rakam yok elimde. İşte bu tarz durumlardan bahsediyordum tam olarak resmi site ile alakalı yazdığım yazıda, denk geldi şimdi çok da güzel oldu. Bir maç oynanmış hem de Beşiktaş ile ama kimsenin haberi yok olaydan. Neyse madem Sales dedik oradan devam edelim.

Geçen sezonu sakatlık sebebiyle top oynamadan geçiren 33 yaşındaki oyuncunun transfer edilmesi büyük riskler taşıyor tabii Beşiktaş Cola Turka için ama o riski almaya değecek bir kariyere de sahip Sales. Wnba tarihinin gelmiş geçmiş en değerli oyuncularından biri o. Artık 33 yaşında olması ve bir önceki sezonu top oynamadan geçirmiş olmasının bu sezon performansı üzerinde ne tür etkile yaratacağını göreceğiz hep birlikte ama eğer bir sıkıntı yaşanmazsa oldukça kaliteli bir isimi daha izlemiş oluruz ligimizde. Nykesha Sales'in eski Beşiktaş'lı Brooks Sales'in kardeşi olması da hoş bir detay bu transferde.

Sezon başlamadan takımlar ve ligimiz hakkında genel bir değerlendirme yapacağız, orada daha derine ineriz Beşiktaş Cola Turka'nın bu yılki transferleri için. Ama eğer geçen yıl olduğu gibi bir finansal sorun yaşamazlarsa, bu sezon son ana kadar yarışın içerisinde kalacaklarını düşünüyorum ben, yabancı oyuncularından aldıkları katkı ölçüsünde.

edit :
Naile İvegin : 6 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma

Sandra Mandir : 7 sayı , 5 ribaund

Esra Erden: 1 ribaund, 1 top çalma

Melek Bouthors : 5 sayı, 1 ribaund , 1 top çalma

Gonca Karataş: 1 ribaund, 2 Ttop çalma

Nazlı Güler : 7 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma

Gergana Branzova Erdenay :11 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma

Dubravka Dacic: 8 sayı, 14 ribaund 5 top çalma

Nykesha Sales: 26 sayı , 4 ribaund, 4 top çalma

Gamze Karataş: -

3 yorum:

koala dedi ki...

Ya ben bir şey soracağım. Galatasaray daha hazırlık maçı kazandı mı? Konu hakkında bilir kişi değilim, senden takip ediyorum ama merak da ediyorum acayip bir biçimde. Gelen yendi, giden yendi.

dejavu dedi ki...

Avrupa'daki hazırlık karşılaşmalarında kazandığımız maçlar oldu. Bir de geçen hafta Kocaeli takımını yendik İstanbul'da. :)

murat dedi ki...

Sales iyi bir oyuncu fakat işler ciddileşip kızıştığı zaman yüksek performanslar göstereceğini zannetmiyorum. Galatasaray,Fenerbahçe gibi takımların isteyeceği bir oyuncu değil bana göre ayrıca bu iki takımda wnba final serisinden oyuncu transferi beklentisi içinde bakalım kimler olacak. Son olarak Beşiktaş kadro olarak tehlikeli şampiyon oldukları sezonki armoniyi yakalarlar ise bir şansları olabilir.