BIY AD

1 Ekim 2009 Perşembe

Galatasaray: 69 - Kocaeli BŞB Kağıtspor: 46


Yurtdışı hazırlık kamplarının ardından Türkiye'deki ilk hazırlık maçını ligin yeni takımlarından Kocaeli temsilcisi ile yapmışız. İlk hazırlık maçlarında Fenerbahçe'yi, daha sonra İstanbul'daki hazırlık turnuvasında Samsun Basketbol'u mağlup etmeleri dikkatleri çekmişti Kocaeli takımı.

Işıl Alben çalışmalara devam ettiği için bu maçta da forma giymemiş. Aynı şekilde omzundan sakatlanan Tuğba Palazoğlu da ne yazık ki takımla beraber olamamış bu maçta. Bunun dışında bir de Seimone eksiğimiz var zaten sezon öncesinde.

Yaşanan yabancı oyuncu transferi probleminden sonra tamamen yerli bir kadroyla yola devam etme kararı alınmıştı Kocaeli'nde. Şu anki kadrolarında yer alan isimlerden Şeyda Kum ve Belgin Aktan da bu maçta oynayamayınca 9 kişilik bir kadroyla çıkmışlar maça. Yelena Leuchanka, Ivana Vecerova ve Yasemin Horasan'dan oluşan uzun rotasyonumuza karşı koymalarını beklemek de çok acımasızlık olurdu herhalde. Pota altında ağır basarak baştan sona dominant bir oyunla, rahat şekilde almışız maçı.

İlk on dakikada yalnızca beş sayı yememiz maçın en önemli detayı bana göre, her ne kadar rakip oldukça zayıf kalmış olsa da karşımızda. Bunun dışında sevindirici bir diğer gelişme de Esra Şencebe'nin 20 sayısı. Işıl - Tuğba - Seimone yokluğunda ki Işıl ligin başına yetişebilir belki, Esra'dan alınacak katkı çok çok değerli. Geçen yıl yarı final serisinde dış atıştan isabet sağlayamaz iken gözlerimiz hep onu aradı, bu sezonun özellikle ilk yarısında vereceği katkı, atacağı her sayı çok önemli olacaktır takım adına.


GALATASARAY (69) : Vecerova 8, Nilay 3, Leckova 13, Yasemin Horasan 7, Yasemin Saylar 8, Gizem 2, Dilara 3, Esra 20, Bahar 5

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KAĞITSPOR (46) : Ceyda 9, Burcu 3, Banu 8, Aslı 10, Meryem 2, Meriç 4, Tuğçe 2, Tuğba, Seda 8

1.Periyot: 13-5
2.Periyot: 21-14
3.Periyot: 22-6
4.Periyot: 13-21

Hiç yorum yok: