BIY AD

2 Ekim 2009 Cuma

Dedehayır'dan Açıklamalar vol.3



Şube sorumlusu Ahmet Dedehayır resmi siteye geçtiğimiz günlerde yapılan yurt dışı yeni sezon çalışmaları ve süper kupa finali hakkında açıklamalarda bulunmuş.

"Sezon öncesi takımımız, Fransa ve Macaristan’da, önemli takımların bulunduğu iki turnuvaya katıldı. Ben buralarda oynadığımız maçlarda sonuçları fazla önemsemiyorum. Hem ben, hem de teknik ekibimiz oynadığımız maçlardaki basketbolumuzdan ve mücadelemizden son derece memnunuz. Geçen sene, bilindiği üzere çok kuvvetli bir kadromuz vardı. Bu sene bu kadromuza bir yerli ve üç de yabancı oyuncu takviyesi yaptık. Bu transferlerden sonra kadromuzun daha da güçlendiğini düşünüyorum."

Skorlara bakılınca çok da katıldığımızı söyleyemem bu görüşlere ama sonuçta maçları izleme şansımız olmadı bu süreçte, sayın Ahmet Dedehayır izledi mi bilemiyorum ama biz ne yazık ki izleyemedik. Bu nedenle ne desek boş ama skorların pek de içaçıcı olmadığı kesin, yerli kadro açısından. Yine de buradaki birkaç açıklama havada kalıyor yalnız.

Takımımızın önümüzdeki sezon, hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Eurolig’de de gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Öncelikli hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak.

Hedefler konusunda bir sıkıntı yok. Taraftarın da beklentisi lig ve kupa yönünde zaten. Eurolig'de yerimizi ve gücümüzü biliyoruz şu an için. Yalnız basit bir noktanın kaçırılmaması gerekiyor tam da burada, Ahmet Dedehayır geçen sene de Cem Akdağ ile 3 kupaya da talip olduğumuzu belirterek başlamıştı sezona. Daha sonra o kupa sayısı 2'ye düştü, ne ligi ne de kupayı alamamamıza rağmen Cumhurbaşkanlığı ve Avrupa kupası Dedehayır'ı kurtarmıştı. Tabii o da bu fırsatı kaçırmayıp göğüsünü gere gere gezmişti "ben dedim" diyerekten. Hatta şu anda halen görevini yürütme sebebi de kazanılan o Avrupa kupası, bunu hepimiz biliyoruz.

Bilindiği gibi Süper Kupa daha ilk defa yapılan bir organizasyon. Galatasaray, her alanda olduğu gibi bu alanda da ilklerin takımı olduğunu gösterdi. Takımımız, Avrupa Bayan Basketbol tarihindeki ilk Süper Kupa’da yerini alacak. Rakibimizden çok fazla bahsetmeye gerek yok. Spartak Moskova, bayan basketbolunda dünyanın açık ara en kuvvetli takımı.Tabii ki Galatasaray’da başlamadan pes etmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Elimizden geldiğince iyi mücadele ederek Türkiye ve Galatasaray’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz.


Söylenecek pek söz yok tabii açıklamaların bu kısmına. Spartak gerçekten bayan basketbol ötesinde bir takım. 'Biz onurlu mücadelemizi sürdürüp finalden en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz'dur bunun kısacası.

Son olarak da, taraftarımızın Avrupa Şampiyonu takımımıza sahip çıkmasını, sezon boyunca bizi desteklemesini ve uzun bir aradan sonra Türkiye Ligi ve Kupası’nı alırken yanımızda olmasını istiyoruz.

Bu taraftar Sayın Ahmet Dedehayır'a rağmen, Yiğit olamayan Zafer'lere rağmen bu takımın arkasındadır, arkasında olmaya da devam edecektir. Kişiler gelip geçici, bizim aşığı olduğumuz Galatasaray Arması ise sonsuza dek kalıcı olacaktır.

Hiç yorum yok: