BIY AD

16 Ekim 2009 Cuma

Mersin Cup'da Şampiyon Beşiktaş Cola Turka


Bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Cup'da şampiyon, final maçında ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediye takımını 75 - 70 mağlup eden Beşiktaş Cola Turka oldu.

Turnuvanın açılış maçında da karşı karşıya gelen bu iki takımın mücadelesinden farklı şekilde galip ayrılan Mersin tarafı olmuştu. Fakat turnuvanın dördüncü gününde ve kapanış maçında gülen taraf siyah beyazlılar olmuş. Ev sahibi takım iyi başlamış aslında maça ve ilk periyodu 20-12 önde kapatmış. İkinci periyoyatta 18- 24 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğü gerçekleşince devre skoru da 38-36 Mersin lehine olmuş. İkinci yarının başlamasıyla birlikte öne fırlayan siyah beyazlılar bir daha geri dönmesine izin vermemişler ev sahibi takımın ve çeyreği 60- 54, maçı da 75 -70 ile tamamlamışlar.

İlk on dakikada yenilen 12 sayının ardından diğer üç çeyrekte sırasıyla 24, 24 ve 15 sayı yiyen Mersin savunması üzerinde konuşmamız gereken bir konu. Hücum gücü oldukça yüksek olan takımın savunmada nasıl bir duruş sergileyeceğini merak ediyorum demiştim bu turnuva ile alakalı diğer postlarda, final maçında olumsuz bir not olarak kaydettik bunu da. Yorgunluğun da etkileri olabilir tabii diyerek ufak bir pay bırakalım yine de.

Beşiktaş Cola Turka tarafında ise Sales, Davcic ve Mandir'in ürettiği 56 sayı ve gelen bir galibiyet daha. Önümüzdeki hafta izleyebilirsem eğer Beşiktaş Cola Turka'yı daha detaylı bir analiz yapabiliriz onlar hakkında. Şimdilik genel görüntüleri yabancıların performansına dayalı sonuçlar alacakları yönünde.

Üçüncülük dördüncülük maçında da Tarsus Belediyesi Botaş takımını 76 -77 mağlup etmiş.

Naile İvegin 4 sayı Sandra Mandir 14 sayı Esra Erden 0 Melek Bouthors 9 sayı Tuğba Taşçı 0 Nazlı Güler 0 Gergana Erdenay 6 sayı Dubravka Dacic 20 sayı Nykesha Sales 22 sayı

Hiç yorum yok: