BIY AD

23 Ekim 2009 Cuma

İddaa - TBBL Tahminleri (23 Ekim)

(731) Çankaya Üniversitesi - Fenerbahçe

Tahmin: Fenerbahçe -12.5

TBBL'de yeni sezonun başlamasıyla birlikte gelen yeniliklerden biri de maçların iddaa bültenine eklenmesi oldu. Şimdilik Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Cola Turka'nın her hafta oynayacağı üç karşılaşma ile sınırlı olsa da program, bu da önemli bir açılım kesinlikle iddaa için.

Bu haftanın ve sezonun açılış maçı Ankara'da Fenerbahçe ile Çankaya Üniversitesi arasında oynanacak, saat 14.00'da. Çarşamba günü Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Mersin BŞB'e kaybeden Fenerbahçe takımı bir günlük aranın ardından yeniden maça çıkıyor Ankara'da. Normal şartlarda uygulanmayacak bir program bu ama haftaiçi de Fenerbahçe'nin Euroleague maçları başlayacak dolayısıyla fikstürün sarkmaması adına oynamak zorunda bugün Fenerbahçe.

Yerli ve yabancı kadrosunu aynen koruyan Fenerbahçe takımı son olarak Penny Taylor'ı da dahil etti kadrosuna ve yine ligin en iddialı takımı konumunda. Rakip Çankaya Üniversitesi ise bir üniversite takımı, amaçları daha çok oyuncu yetiştirmek yönünde ve alt sıralarda yer alıyorlar uzun zamandır. Altyapıya ağırlık veren Çankaya Üniversitesi geçen sezon düşmekten son anda kurtuldu. Bu sene de yine o civarlarda gezinecek bir kadro kurdular, orta karar yabancı oyuncuları ile.

Geçen sezon Ankara'da oynanan karşılaşmayı 91-61 Fenerbahçe kazanırken, İstanbul'daki karşılaşmayı da 85-67'lik skorla yine Fenerbahçe kazanmıştı. Çarşamba günü kaybettiği kupanın ardından eleştiri oklarını üzerine çeken Haydar Kemal Ateş'in farklı kazanması gereken bir karşılaşma Çankaya Üniversitesi maçı. İki takım arasında büyük kalite farkı var, hem devre için hem de maç sonu için açılan handikap rahatlıkla aşılacaktır.

1 yorum:

dejavu dedi ki...

Çankaya Üniversitesi: 58 - Fenerbahçe: 80