BIY AD

30 Ekim 2009 Cuma

Yeni Sponsor Sheraton Ataköy Otel


Ahmet Dedehayır'ın sezon sonunda gündeme getirdiği bir olaydı, sponsor aramamız. Avrupa şampiyonluğuna giden yolda sadece final döneminde Türk Telekom ile imzalanan ve formaya alınan bir reklam vardı hatırlayacağınız üzere. Finalin ardından ise sezon sonunda Ahmet Dedehayır'ın sponsor arıyoruz, Galatasaray'lı iş adamlarına duyurulur şeklinde bir açıklaması olmuştu resmi kanaldan. Buradaki gönderme Aras Kargo&Fenerbahçe üzerinden yapılıyordu tabii ki ve bizim de bu tarz bir sponsora ihtiyacımız olduğu hatırlatılıyordu camianın ekonomik durumu iyi olan kısımına. Amatör şubelerde bu tür sponsorların varlığı çok önemli, en yakın örnek voleyboldaki Acıbadem & Fenerbahçe ortaklığı. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen bir kadro kurdu orada Acıbadem, Fenerbahçe'den bağımsız olarak yarattığı bütçesi ile.

Bu örnekler doğrultusunda bir arayışa giren Ahmet Dedehayır aradığını tam olarak bulabilmiş değil. Henüz bir sponsor yok görünürlerde, hazırlık karşılaşmalarında Telekom logolu formaların giyilmesi acaba dedirtti ama resmi maçlarda görüldüğü üzere geçen sezonda kalan bir anlaşmaydı o. Çarşamba günü ise bu arayışlara kısmen de olsa bir karşılık bulabildi Dedehayır ve Sheraton Ataköy Otel ile bir sponsorluk anlaşması imzalandı. Euroleague'deki rakiplerin ve hakemlerin bu otelde konaklayacağını, yine Galatasaray'ın kamp yaptığı dönemlerde kamp süresince burada konaklamasını içeren bir sponsorluk anlaşması bu. Cras Basket maçında Abdi İpekçi'deki bilboardlarda reklamını da gördük yeni sponsorun.


Bu otelin sahiplerinin Fenerbahçe'li eski yöneticiler Şadan Kalkavan ve Tahir Kıran'ın olduğu iddiası ise şimdilik bir cevap bulabilmiş değil. Yalanlanmadığına göre sanıyorum ki doğru bu iddia.

1 yorum:

mischa dedi ki...

Bilgiğim kadarıyla otelin sahibi DATİ Holding. O da Şadan Kalkavan'a ait zaten.