BIY AD

1 Ekim 2009 Perşembe

Kayseri'ye 4 Yabancı | | Julie McBride Kayseri'de


Hangi takıma imza atacağı uzun zamandır konuşulan Julie McBride nihayet takımını bulmuş ve Panküp Kayseri Şekerspor ile anlaşmış yeni sezon için.

Geçen sezonu Samsun takımında oldukça başarılı bir performansla tamamlayan McBride imzayı attığına göre, rahat rahat konuşabiliriz artık. Birçok takımla görüşme halinde olduğu için bu yazıyı bekletiyordum uzun zamandır. Julie McBride geçen sezon Samsun'a imza atmadan önce ciddi bir sakatlık geçirmişti ve bu sebeple Samsun'a imzayı atarken de bir takım riskler taşıyordu bu transfer. Sakatlığın tekrarlaması, oyuncunun eski formuna dönebilmesinin zaman alması gibi. Zira oyuncu geçen sezonu top oynamadan geçirmişti. Bütün bu riskleri kabullenen Samsun Basketbol bir kumar oynadı, Julie ile anlaştı. Ve Julie da oldukça iyi bir sezon geçirdi Samsun'da ve aldıklarını bu riskin karşılığını verdi Samsun takımına. Yeni sezon öncesinde ise yaşanan bir takım sorunlar vardı Samsun'da, daha önce konuştuğumuz gibi. Lige devam kararının alınmasının ardından, Cantuğ Keskindemir'in takımda kalmasını istediği yabancı oyunculardan McBride'a teklif yapılmış. Fakat geçen sezonki ücretinin çok daha fazlasını isteyen Julie ayrıca denize sıfır bir ev ve de özel bir araç istemiş Samsun'lu yöneticilerden. Samsun takımının bütçesi ortada, bu rakamlara çıkıp bu istekleri karşılaması mümkün değil. Ki bu da oldukça olağan karşılanması gereken bir durum zira transferler bu şekilde işleyen bir sistematik. Fakat burada olayın çehresini değiştiren bazı gelişmeler yaşanmış, Samsun takımından 85 bin dolar isteyen Julie'nin menajeri kendisiyle ilgilenen diğer takımlara 55-60 bin dolar civarında bir ücret istediğini söylemiş.

Burada bir parantez açmak gerekiyor. Bu tarz olaylara sıklıkla tanık oluyoruz transfer dönemlerinde, menajerlerin alacakları komisyonu arttırmaları adına. Geçen sezon Samsun takımının aldığı tüm yabancı oyuncuların menajerliğini yapan kişi aynı zamanda Julie'nin da menajeriymiş. Bu bilgiden sonra olayın netliği hakkında bir soru işareti kalmamıştır sanıyorum kimsenin aklında. Bu menajer oyunlarını yemeyen, biraz da maddi durumdan kaynaklanan zorunluluk var tabii ki, Samsun'lu yöneticiler de çok istemelerine rağmen bu şartlarda Julie ile anlaşamamışlar.

Ve bütün bu yaşananların ardından Panküp Kayseri Şekerspor'a imza atmış Julie McBride. Kayseri'de kurulmayı hedeflenen ortamı şurada detaylıca yazmıştım. Genç oyuncuları ile üçer yıllığına anlaşan Kayseri temsilcisi bu Türk oyuncu grubunun yanına Julie gibi ligimiz için önemli denebilecek bir hücum potansiyelini eklemiş durumda. Çok daha rahat toplar kullanıp, hücumu tek başına sürüklediği maçlar izleyebiliriz McBride'dan bu sezon genelinde. Daha önce ligimizde sayı krallığını elde etmiş olması da bu potansiyelin kendisinde fazlaca olduğunu göstermeye yetiyor zaten.

Julie haricinde üç Amerikalı ile daha anlaşarak transferi tamamlamış Ayhan Avcı. Bu oyunculardan biri 1983 doğumlu Kasha Terry. 2006 draftında 2. tur 26. sırada Indıana Fewer tarafından seçilmiş bir oyuncu Kasha Terry. Daha sonra Atlanta Dreams takımına geçmiş ve 4.6 sayı 3.2 ribaund ortalamaları yakalamış o sezon. Bir de Avrupa tecrübesi var bu arada, geçen sezon Polonya'da Rybnik takımında forma giymiş. Avrupa basketboluna çok da uzak olmaması önemli bu noktada. Bir diğer transfer Minnesota Lynx'de forma giyen Latoya Pringle. 2008 draftında 1. tur 13. sırada Phoneix tarafından draft edilmiş 1986 doğumlu Amerikalı oyuncu, ilk sezonunda 29 maçta forma giymiş. Bu maçların yedi tanesine ilk beş başlamış ki, iyi bir rakam diyebiliriz buna. Ortalama 13 dakika sahada kalarak, 4.4 sayı ortalaması tutturmuş. Ardından bir sakatlık yaşamış ve takas ile Minnesota takımına geçmiş. Sakatlığı hakkında net birşey bilmiyorum yalnız, öğrenirsem daha sonra yazarım onu da. Son transfer Tamera Young ise yine Wnba'de forma giyen bir oyuncu 1986 doğumlu oyuncu 2008 draftında 1. tur 8. sırada Atlanta Dream takımı tarafından seçilmiş. İki sezon forma giydiği Atlanta'da ortalama 27 dakika gibi oldukça önemli süreler alırken 8.9 sayı 5.5 ribaund1.8 asist 1.2 top çalma rakamlarını tutturmuş. İstatistikleri oldukça iyi, oyunun her alanına katkı veren bir oyuncu profili çizmesi açısından. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Chicago Sky takımına takas olmuş. Görüntü itibariyle potansiyelli oyuncular tercih edilmiş, hayırlı olsun Kayseri takımına. İzledikten sonra daha detaylı yazarız tabii bu isimleri.

1 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Elimde bir sihirli degnek olsa Nilay ile McBride'i yer degistirirdim.